TİS KAZANANI İŞÇİLER OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TİS KAZANANI İŞÇİLER OLDU


 

Şişecam Kimyasallar Grubu ve Petrol-İş Sendikası arasında uzun süredir görüşülen TİS tartışması işçilerin istediği gibi sonuçlandı.

AYŞENUR ÖNAL

Mersin'de bulunan Soda Sanayi, Kromsan ve Tuz İşletmeleri A.Ş fabrikalarında çalışan Petrol İş Sendikası üyesi işçiler ile patron arasındaki Toplu İş Sözleşmesinde (TİS) anlaşma sağlandı.

Şişecam Kimyasallar Grubu ile işçiler arasında 2 yılda bir gerçekleşen TİS için 7-8 Ekim’de patronlar ile görüşmek isteyen Petrol-İş Sendikası, patronların pazarlıktan kaçındığını ve 550 işçinin ücretsiz izne çıkarıldığını açıkladı. Çalışan 550 işçi grev kararı almansın ardından Cumhurbaşkanlığı tarafından ‘milli güvenliği ve genel sağlığı bozduğu’ gerekçesi ile 60 gün ertelenmişti. Grev erteleme kararına rağmen direnişlerini sürdüren işçiler kazandı.

HİÇBİR MADDEDEN VAZGEÇİLMEDİ!

Yaklaşık 1 yıldır Şişecam Gurubu ile TİS’te bir sonuç elde edemeyen ve grev kararı alan Petrol-İş Sendikası sonunda istedikleri anlaşmayı imzalattı. 2 yılda bir yapılan TİS, Şişecam tarafından 3 yıla çıkarılması isteniyordu. Şişecam’ın yalnızca bu talebine imza atan Petrol-İş TİS sayesinde; 1’inci yıla 900 TL, 2’nci yıla enflasyon ve yüzde 2 zam, 3’üncü yıla ise enflasyon ve yüzde 3 zam tekliflerini kabul ettirdi. TİS ardından tartışılan ücretsiz izin ve mesai saatlerinin arttırılması kararı da geri çekilirken, hiçbir maddede değişiklik yapılmadı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA