ÇİFTÇİYE DEĞİL ARKADAŞA İNDİRİM TBMM’YE TAŞINDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇİFTÇİYE DEĞİL ARKADAŞA İNDİRİM TBMM’YE TAŞINDI!


 

Tarım Kredi’nin zirai ilaçla ilgili iştiraki olan TARKİM’de, “arkadaşa kıyak satış” iddiaları TBMM’ye taşındı.

Haber Merkezi

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, Tarım Kredi Kooperatifleri İştirak şirketi olan TARKİM’le ilgili iddiaları meclis gündemine taşıdı. Konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması için soru önergesi veren Turan,“Girdi maliyetlerinin hızla arttığı, ekonomik kriz ve pandemi koşullarında üretimin iyiden iyiye zorlaştığı, icralık olan borçlar sebebiyle çiftçinin üretimden uzaklaşmaya başladığı kritik bir dönemden geçmekteyiz. Dolar kurundaki hızlı artış, girdi maliyetlerini sürekli yukarı çeken etkenlerin başında geliyor. Bunlar arasında ilaç, ithalat yoluyla temin edildiği için hızlı yükselen girdi kalemlerinin başında geliyor.

Ürün almak için ilaç kullanma zorunluluğu ile ilaç fiyatları arasındaki çelişki, çiftçiyi mağdur ediyor. İlaç fiyatlarının yükselmesine paralel olarak ilaç fiyatlarının desteklenmemesi, ödeme kolaylıklarının sağlanmaması da çiftçimizi zora sokan bir başka neden.

ARKADAŞA İNDİRİMLİ SATIŞ DOĞRULANDI

Bu konuyla ilgili olarak geçtiğimiz dönemde bir Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraki olan TARKİM’de zirai ilaçla ilgili çiftçiye yapılmayan indirimli satışın, şirketin genel müdürü tarafından arkadaşının şirketine yaptırıldığına dair haberler ortaya çıkmıştı. Şirket Genel Müdürü Mehmet Derin’in arkadaşının olduğu iddia edilen bir şirkete sattığı zirai ilaçların Tarım Kredi’nin birim kooperatiflerine satılan fiyatın %30-40 daha aşağısında olduğu iddialar arasındaydı. Bölge birlikleri de şirket genel müdürünün arkadaşının şirketine yaptığı bu indirimi doğrulamışlardı” dedi.

Milletvekili Turan, şu sorulara yanıt istedi; “Yukarıda geçen iddialar doğru mudur? Doğruysa konuyla ilgili ayrıntılar nelerdir? Bu indirimli satış ne sebeple ve nasıl bir kamu yararı gözetilerek yapılmıştır? Bu konuda idari bir işlem ve adli soruşturma ve kovuşturma yapılmış mıdır? Bu konuda neden kamuoyu bilgilendirilmemiştir? TARKİM Genel Müdürü Mehmet Derin bu sebeple mi görevinden istifa etmek zorunda kalmıştır?”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA