“DEPREM VERGİSİ ADI ALTINDA TOPLADIĞINIZ 70 MİLYAR 895 MİLYON TL NEREDE?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“DEPREM VERGİSİ ADI ALTINDA TOPLADIĞINIZ 70 MİLYAR 895 MİLYON TL NEREDE?”


 

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili ve PM Üyesi Ali Mahir Başarır. 21 yıldır toplanan deprem vergilerinin nereye harcandığını sordu.

CHP’li Başarır, “İktidar, vatandaştan bir şekilde para toplama konusunda hünerli. Ancak o hüneri, topladıkları paraları amacına uygun olarak harcamakta gösteremiyor ya da göstermiyor” dedi.

CHP’li Başarır konuya ilişkin şu açıklamaları yaptı:

“Yaşadığımız o acı 17 Ağustos 1999 depreminin ardından bir defaya mahsus denilerek alınmaya başlanan ancak daha sonra 2002 yılında kalıcı hale getirilen deprem vergilerinden 70 milyar 895 milyon TL para toplandı.

Haklı olarak hepimiz soruyoruz: Bu toplanan paralar nerede? Nereye kullanıldı? 21 yıldır cep telefonundan tutun internet hizmeti faturalarına kadar deprem vergisi alınmakta. Toplanan bu paralar amacına uygun olarak neden kullanılmıyor? Bu paralar dolaylı yollardan birilerine mi aktarılıyor? Tüm vatandaşlarımızın bunu bilmeye hakkı var. İktidardan birilerinin çıkıp bu konuda millete hesap vermesi gerekir.

İktidar, vatandaştan bir şekilde para toplama konusunda hünerli. Ancak o hüneri, topladıkları paraları amacına uygun olarak harcamakta gösteremiyor ya da göstermiyor.

Tüm dünyada depremler oluyor. Yakın zamanda dünyanın çeşitli yerlerinde 6.5 şiddetinden fazla 20 deprem gerçekleşti. Bu 20 depremde toplan 13 kişi hayatını kaybetti. Ülkemizde ise aynı şiddette bir deprem olduğunda ölüm sayısı çok ürkütücü. Sadece 24 Ocak’taki Elazığ depreminde 41 vatandaşımız hayatını kaybetti. An itibarıyla İzmir depreminde ne yazık ki 85 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Mevcut iktidarın gelişi güzel para toplamak için ortaya çıkardığı imar barışının zararlarını yaşadığımız İzmir depreminde gördük. Yüzbinlerce insan İzmir’de imar barışından faydalanarak ruhsat aldı. Kaç binanın sağlamlığı denetlendi?

Deprem kader değildir. Depremle mücadele konusunda ciddi eksiklikler var. Deprem felaketi olmadan önce koruyucu tedbirleri alınması gerekir. Depremde ölüm gerçekleşiyorsa tedbirlerde eksiklik var demektir. Denetimlerin artırılması ve denetimi yapacak Jeofizik ve diğer mühendislere acil kadro yaratılması ve rant anlayışından uzak bilimsel veriler ışığında düzenlemelerin bir an önce yapılması gerekmektedir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA