AKDENİZ MECLİSİNDE YİNE KAHRAMAN KARMAŞASI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ MECLİSİNDE YİNE KAHRAMAN KARMAŞASI!


 

Daha önce CHP’den istifa ederek AKP’ye katılan Akdeniz Belediye Meclis Üyesi Süleyman Kahraman’ın AKP’den de istifa ettiği iddia edildi! İddialara yanıt vermeyen Kahraman’ın belediye Meclisi Katip Üyeliğinden istifa etmesi dikkat çekti!

AYŞENUR ÖNAL

Akdeniz Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısı Birinci Birleşiminde flaş bir gelişme yaşandı.

Daha önce CHP meclis üyeliğinden istifa edip AKP’ye geçen Süleyman Kahraman’ın AKP’den de istifa ettiği iddia ediliyor. Meclis toplantısına katılmayan Kahraman’ın yürütmekte olduğu Plan ve Bütçe ile Ekonomi ve Kalkınma Komisyonu üyeliğinden de istifa etmesi iddiaları güçlendirdi.

Kahraman’ın Haziran ayında CHP’den istifa ederek AKP’ye katılması ile birlikte Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı kotluk sayısı eşitlenmişti. Yeniden istifasının gündeme gelmesi “Hangi ittifakta bulunacak?” sorusunu gündeme getirirken, Kahraman’ın toplantıya katılmamasından dolayı sorular cevapsız kaldı.

MİLLET İTTİFAKI ISRARINA, GÜLTAK “RESMİ YAZI YOK” DEDİ

İstifayı gündeme getiren HDP’li meclis üyesi Bedriye Kuş, “Aldığımız duyumlara göre Süleyman Kahraman’ın parti üyeliğinden istifa ettiğine dair duyumlar alıyoruz. Eğer bu doğruysa, doğru iş yapalım. Yeniden bir seçim olması gerekiyor. Doğru değilse de bir açıklama yaparsanız biz de ona göre bilmek istiyoruz” dedi.

Kuş’a yanıt veren Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “Şuana kadar belediyemize ulaşan bir istifa dilekçesi var mı? Yok. Biz yazı üzerinden yaparız işlemleri, belediyemize ulaşmış bir yazı yok” diye cevap verdi.

HDP’li meclis üyesi Salih Akbaş ise, “Süleyman Kahraman’ın e-devlet üzerinden istifa ettiği söyleniyor ve bu konunun aydınlatılması gerekiyor. Yani biz burada yanlış bir seçim yapmadan şimdiden doğrusunu yapalım istiyoruz” dedi.

Söz alan CHP’li Serhat Servet Dövenci, “Ben Süleyman Kahraman’ın e-devlet’ten istifa ettiğini kendisi ile de konuştuğumda da söylemişti. Böyle bir bilginin ulaşmadığını söylüyorsunuz ama bilemiyorum” diye konuştu.

Yıldırmaz’ın sözleri ardından gerilen Gültak, “Ben e-devlet değilim, savcılık değilim, belediye başkanıyım. Yazı işlerim burada, tekrar soruyorum size ulaşan bir yazı var mı? Yokmuş. Devlet yönetiyoruz, duyumlar üzerine devlet yönetilmez” diye çıkıştı. 

PLAN BÜTÇE İLE EKONOMİ VE KALKINMA KOMİSYONUNA AKPLİLER SEÇİLDİ

Plan Bütçe Komisyonuna AKP’li Cemil Uzun, Ekonomi ve Kalkınma Komisyonuna ise yine AKP’li İbrahim Halil Aluç önerildi. Bu öneriler oy çokluğu ile kabul edilirken CHP’li Muhittin Ertaş, İlçe Seçim Kuruluna yazı yazılmasını önerdi.

Ertaş, “İlçe seçim kuruluna bir resmi yazı yazılmasında fayda var diye düşünüyoruz. Yoksa görev alan arkadaşlarımızın da gayet başarılı olacağını düşünüyoruz ama yazı yazılmasını istiyoruz” dedi.

“MUHATAP OLAN SİZSİNİZ, BEN DEĞİLİM”

İlçe Seçim Kurulunun böyle bir görev tanımı olmadığını belirten Gültak, “Burada her birinizin bir partisi var. İstifa ettiğiniz andan itibaren belediyeye bildirmekle mükellefsiniz. Mükellef değilseniz, ben İlçe Seçim Kuruluna sormak zorunda değilim. Böyle bir yetkim de yok, böyle bir görevim de yok. Çünkü muhatap olan sizsiniz, ben değilim. Bildireceksiniz buraya. Dolayısıyla arkadaş bildirirse işleme koyarız.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA