“MİLLETİN İRADESİNE ZİNCİR VURULAMAZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MİLLETİN İRADESİNE ZİNCİR VURULAMAZ”


 

Cumhuriyetin ilanının milletin iradesine asla zincir vurulamayacağının kanıtı olduğunu belirten Mersin Valisi Ali İhsan Su, üzerine düşen tüm vazifeyi yerine getirme gayretinde olduğunu söyledi.

GİZEM EKİCİ

29 Ekim Cumhuriyetin kuruluşunun 97. yıl dönümü pandemiden dolayı tüm yurtta olduğu gibi Mersin’de de sade bir törenle kutlandı.

Pandemi tedbirleri kapsamında yapılan etkinlik ilk olarak Mersin Valisi Ali İhsan Su, Kültür Merkezi Şeref Salonu’nda tebrikleri kabul etti.

Törene; Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan, Alpay Antmen, Baki Şimşek ve Olcay Kılavuz ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, il protokolü üyeleri, askeri ve mülki erkan, gaziler ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı. Program, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajının okunmasıyla devam etti.

“MİLLETİMİZİN İRADESİNE ASLA ZİNCİR VURULAMAYACAĞININ TÜM DÜNYAYA İLANIDIR”

Cumhuriyetin milletin sonsuza kadara hür ve bağımsız olarak yaşayacağının teminatı olduğunu kaydeden Vali Su, Cumhuriyetin türlü yoksulluklar ve imkansızlıklar içinde vatanı için mücadele eden bu uğurda nice şehitler vermiş milletimizin ortak eseri olduğunu ifade etti.

Konuşmasının devamında Vali Su; “29 Ekim, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kenetlenen milletimizin iradesine asla zincir vurulamayacağının tüm dünyaya ilanıdır. Bizler de bugün onlara layık olmak için Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar yaşatmak, ülkemizin küresel ölçekteki yükselişini hızlandırmak ve çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışmayı sürdürüyoruz. Cumhuriyetimizi aldığımız noktadan daha ileri seviyelere taşıyıp geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza emanet etmek için bu büyük milletin her bir ferdi olarak üzerimize düşen sorumluluğu hakkıyla yerine getirme azim ve gayretindeyiz.” dedi.

Sözlerinin sonunda Vali Ali İhsan Su, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bu toprakları bizlere sonsuza kadar vatan kılan aziz şehitlerimizi sonsuz minnet ve rahmetle anarak, kahraman gazilerimize şükranlarını sundu.  Vali Su sözlerini, Mersinlilerin ve tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak noktaladı. Tören Vali Ali İhsan Su’nun konuşmasının ardından sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA