MEÜ’DEKİ USULSÜZLÜKLER TBMM’DE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ’DEKİ USULSÜZLÜKLER TBMM’DE!


 

Sık sık skandallarla gündeme gelen Mersin Üniversitesi’nin geçen yıl bazı usulsüzlükler yaptığı ortaya çıktı. Milletvekili Kurtulan bu usulsüzlükleri TBMM’ye taşıyarak, sorularına yanıt istedi.

Haber Merkezi

Mersin Üniversitesi’nde (MEÜ) yaşanan usulsüzlere Sayıştay ışık tuttu. Sayıştay Raporu’nu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıyan HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, usulsüzlükler ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

ALIMLARDA SINIR AŞILMIŞ

Milletvekili Kurtulan, 2019 yılı Sayıştay Raporlarında Özel Bütçeli İdareler kapsamında denetime tabi tutulan MEÜ’nün 2019 Yılı Sayıştay Düzenlilik Denetim Raporu’nda kuruma yönelik denetim görüşünü etkilemeyen 2 bulgu yer aldığını söyledi.

“Bu bulgulardan ilkine göre üniversite tarafından 2019 yılı içerisinde gerçekleştirilen mal ve hizmet alımlarında, Kamu İhale Kurulunun uygun görüşü alınmadan, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 21/f ve 22/d maddelerine göre yapılabilecek alımlar için öngörülen yüzde 10 sınırı aşılmıştır” diyen Kurtulan, “Bir diğer bulguda Mersin Üniversitesinin 2019 yılına ait muhasebe kayıtlarının incelenmesi sonucunda TÜBİTAK tarafından proje karşılığı üniversiteye aktarılan fonlarda ayrıca yer alan kurum hissesi payının kaydının yapılmadığı, alt kodlarda yer almadığından takibinin yapılamadığı mevzuat gereği sadece proje ile ilgili kira, elektrik veya araştırma geliştirme ile ilgili harcamalarda kullanılması gereken bu fonun tam olarak hangi harcamalar için kullanıldığının bilinmediği tespit edilmiştir” dedi.

“KAMUNUN UĞRATILDIĞI ZARAR NE KADAR?”

Milletvekili Kurtulan şu sorulara yanıt istedi; “Üniversitenin Kamu İhale Kanunu’nun 21/f ve 22/d hükümlerinde belirtilen parasal limitler dâhilinde pazarlık ve doğrudan temin usulü ile yapılacak alımlar için aynı Kanun’da belirlenen sınırlara uyulması, sınırın aşılması ihtiyacı duyuluyorsa da uygun görüş için Kamu İhale Kuruluna zamanında müracaat edilmesi ve bu görüş alınmadan alım yapılmaması gerekmekteyken alımlar için öngörülen yüzde 10 sınırının aşılmasının gerekçesi nedir? Bakanlığınızca bu bulguya yönelik soruşturma başlatılmış mıdır? Bahsi geçen durumla kamunun uğratıldığı zarar ne kadardır?

TÜBİTAK tarafından proje karşılığı üniversiteye aktarılan fon miktarı ne kadardır? Fon hangi harcamalar için kullanılmıştır?”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA