POLİPROPİLENE KARŞI MAHALLE TOPLANTILARI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

POLİPROPİLENE KARŞI MAHALLE TOPLANTILARI


 

Haber Merkezi

Mersin Kent Konsey, Karaduvar’da yapılması planlanan polipropilen tesisinin etkileyeceği çevre ve sağlığa zararları noktasında bilgilendirme toplantısı yaptı. Çevre ve kent için doğru yer seçimi yapılmamış olmasından dolayı yapılacak yerden vazgeçilmesi için mücadeleyi büyütmek istedikleri için işbirliği yapan STK’lar, muhtarlar ile bir araya gelerek mahalleliyi bilgilendirmeye çalışıyor.

Mersin Kent Konseyi Koordinatörlüğünde ve TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu, Mersin Baro Başkanlığı, Mersin Tabipler Odası ve Mersin Çevre ve Doğa Derneği işbirliğinde yapılan toplantıda; Polipropilen tesisi hakkında tesisin muhtemel etkileyebileceği Karaduvar, Çilek, Özgürlük, Şevket Sümer, Abdullah Şahutoğlu, Hamidiye, Turgut Reis, Yeşil Çimen Mahalle dokuz mahalle muhtarı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Gülgen’in katılımıyla gerçekleştirildi.

‘Polipropilen tesisi, ÇED sahasının özel endüstri bölgesinin ilan edilmesi, liman ve serbest bölge gelişme alanları, ağır kimya sanayi tesisleri ve çevre sorunları’ gibi konular ele alındığı toplantıda, Kent Konseyi Başkanı Faik Burakgazi ‘Tesisin olası sosyo-ekonomik etkileri’ adlı açılış konuşması yaptı. Ardından Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Sinan Can ‘Polipropilen tesisi ile ilgili nihai ÇED raporunda yer alan temel bilgilerin de yer aldığı sunum gerçekleştirdi. Şehir Plancıları Odası Adana Bölgesi 2. Başkanı Uğur İnce, İnşaat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Gülçin Barborosak, Makine Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı İbrahim Yücesoy ve Jeoloji Mühendisi Coşkun Kaya tesis hakkında mesleki ve teknik görüşlerini belirterek bilgilendirme gerçekleştirdi. Bilgilendirmelerin ardından muhtarlar söz alarak bilgilendirme yaptı.

Çevre Etki Değerlendirme raporuna ve özel endüstri bölgesine açılan davaların devam etmekte olduğu görüşüldüğü toplantıda, önümüzdeki günlerde bilirkişi heyet toplantısı ve saha denetiminin gerçekleştirileceği aktarıldı. Petrokimya tesisinin tüm canlılara zararı olacağı konusunda aktarımlar yapılırken, başta Karaduvar olmak üzere Kazanlı, Karacailyas, Yenitaşkent, Adanalıoğlu, Özgürlük, Çay, Çilek, Hamidiye, Şevket Sümer, Turgut Reis ve kent merkezi gibi bölgelerin tarım, balıkçılık, turizm gibi sektörlere zarar vereceği vurgulandı. Yer seçiminin kent ve çevre için doğru olmamasından dolayı mücadele edilmesi kararlaştırıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA