ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI


 

Mersin’in Anamur ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altını alındı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sosyal medya hesabından orman yangınının kontrol altına alındığını, soğutma çalışmasının devam ettiğini açıkladı.

Mersin'in Anamur ilçesinde çıkan orman yangınında soğutma çalışmaları devam ediyor. Dün sabah başlayan ve gece saatlerine kadar devam eden yangın, 4 ilden gelen orman ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken, 100 hektarın üzerinde alanda zarar oluştuğu tahmin ediliyor.

Mersin'in Anamur ilçesi ile Antalya'nın Gazipaşa ilçesi sınırı yakınlarındaki kızılçam ormanlarında çıkan yangın kontrol altına alındı. Sabah saat 10.00 sıralarında başlayan yangına, Antalya, Adana ve Mersin'den gelen orman ekipleri müdahale etti. Yangına müdahaleye 96 arazöz, 5 helikopter, 5 dozer ile 400 personel katıldı. Yaklaşık 12 saat süren müdahale sonrası kontrol altına alınan yangınla birlikte Anamur-Antalya karayolu da araç trafiğine kontrollü şekilde açıldı. Dün sabaha kadar devam eden çalışmalar, günün ilk saatlerinde de devam etti. Yangın çıkan çeşitli bölgelerde ekipler soğutma yaparken, Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri de helikopter ile havadan denetim yaptı.

"KAHRAMANLARIMIZIN BÜYÜK ÖZVERİSİYLE KONTROL ALTINA ALINDI"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'de sosyal medya hesabından, "Mersin'in Anamur ilçesindeki orman yangını, kahramanlarımızın büyük özverisiyle kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor" diye açıkladı.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA