MERSİN’DEKİ YANGINDA EV VE SERALAR DA ZARAR GÖRDÜ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DEKİ YANGINDA EV VE SERALAR DA ZARAR GÖRDÜ


 

Mersin’in Anamur ilçesinde iki noktada çıkan orman yangınlarından biri kontrol altına alınırken, ilk noktadaki yangının devam ettiği bildirildi. Bölgeye giderek incelemelerde bulunan Mersin Valisi Ali İhsan Su, yangında bazı evlerin hasar gördüğünü, 50-60 civarında evin can güvenliği açısından boşaltıldığını söyledi.

Antalya'nın Gazipaşa ilçesi sınırı yakınlarındaki kızılçam ormanlarında çıkan yangına Anamur, Bozyazı ve Gülnar orman işletme müdürlüklerine bağlı ekipler müdahale etti. Karaağa köyü yakınlarında çıkan ikinci yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınırken, yerleşim yerlerine yakın bölgede bulunan Uçarı Mahallesi'ndeki ilk yangın ise devam ediyor. Yerleşim yerlerini tehdit eden yangın nedeniyle, insanlar evlerinden uzaklaştırılırken, yangına 100'e yakın arazöz, 3 helikopter ve çok sayıda personel ile müdahale ediliyor. Rüzgarın da etkili olduğu yangın söndürme çalışmalarında, civar köylerdeki vatandaşlar da destek veriyor. Yangında birçok ev ile bazı muz seraları ve yüze yakın arı kovanı zarar gördü.

VALİ SU, YANGIN BÖLGESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Mersin Valisi Ali İhsan Su da yangının devam ettiği Uçarı Mahallesi'ne giderek çalışmaları yerinde inceledi. Mahalle sakinlerine geçmiş olsun dileklerinde bulunan Vali Su, burada yaptığı açıklamada, "Bugün Anamur ilçesinde iki ayrı yerde yangın ihbarı aldık. Bunlardan Karaağa köyündeki yangına ekiplerimiz hemen müdahale ederek kontrol altına aldı. Uçarı Mahallesi'ndeki yangın ise halen devam ediyor. Burası yerleşim yerlerine yakın bir bölge. 50-60 tane evi vatandaşlarımızın can güvenliği açısından hemen tahliye ettik. Evlerin olduğu alanda yangın söndürüldü ama ormanlık alanda devam ediyor. 3 helikopter ve 100 civarında arazöz ve itfaiye aracıyla yangına müdahale ediliyor. 2 helikopterimiz de yolda. İnşallah kısa sürede kontrol altına alacağız. Bazı evler ve seralar zarar görmüş. Vatandaşlar müsterih olsun, devletimiz yanlarında. Can kaybı ve yaralımız yok" dedi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA