TARSUS ENGELLENİYOR MU? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS ENGELLENİYOR MU?


 

Yıllardır atıl durumda kalan Tarsus 75. Yıl Kültür Merkezi’nin tüm protokollerinin yapıldığını belirten Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, bu kez de AKP’li Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın’ın siyasi hırsından dolayı yapılamadığını iddia etti.

AYŞENUR ÖNAL

Tarsus Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı Ekim ayı 2. Birleşimi yapıldı. 2021 bütçesinin görüşüldüğü toplantı sonrasında önemli açıklamalarda bulunan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, isim vermeden bir Mersin milletvekiline isyan etti. 

Yaklaşık 3 yıldır tadilatı yılan hikayesine dönen 75. Yıl Kültür Merkezi yeniden Tarsus Belediye meclisinde gündem oldu. Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru ile kültür merkezinin tahsisine yönelik protokol görüşmelerini yapmış olduklarını anımsatan Başkan Bozdağan, ancak bakım işinin AKP’li Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın’ı işaret ederek, engellendiğini dile getirdi.

Bozdoğan; Taşkın’ın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a giderek, “Efendim bunlara verirsek, bunlar yaparsa bizi zor duruma düşürürsünüz, siyaseten” dediğini iddia etti.

“KÜLTÜR MERKEZİNİN ÖNEMİNİ SOKAKTAKİ ÇOCUK BİLE BİLİYOR!”

Yaşananlara isyan eden Başkan Bozdoğan, “Bir kültür merkezimiz var, her şeyi yaptık. Kültür Bakanlığına gittik, kaymakamlığa, rektörlüğe protokolü hazırladık. Protokolü hazırladık, İl Kültür Müdürü Emre Bey’in yanına gittik. Protokol hazırlandı bakanlığa gönderildi” dedi. Tarsus için kültür merkezinin öneminin sokaktaki çocuk tarafından bile bilindiğini söyleyen Bozdoğan, “Zaten tadilatının yapılmasına Tarsus Belediyesi olarak izin verilmemiş olsaydı, hemen onun yanında çok değerli bir Alman mimarın hazırladığı ve Daniel Robin’in gerçekleştireceği kültür merkezini ki Cumhuriyetin anıtı olarak 11 dönümlük yere 3 katlı otopark, alışveriş merkezi ile birlikte üzerine yapacaktık. Ama biz istedik ki kentimizde yeşil alan olsun. Biz burayı yapalım Tarsus’ta hepimizin kullanacağı alan olsun istedik” ifadelerine yer verdi.

“SİYASETİ BATSIN!”

Mersin’in seçilen bir milletvekiline kızan Bozdoğan, “Bazı arkadaşlar var ki o milletin vekilleri, bundan yaklaşık 20 gün önce yanlarına gidildi. Bu protokolümüz Kültür Bakanlığında beklerken, bir ilçe başkanı ile oluşturulan heyet Ankara’ya gitti. ‘Efendim bunlara verirsek, bunlar yaparsa bizi zor duruma düşürürsünüz, siyaseten’ dedi. Siyaseti batsın, biz onun peşinde değiliz. Biz Tarsus’un geleceği için bunu yapıyoruz. Ve bu noktada devreye girdiler. Bugün meclis bitince ben de Ankara’ya gidiyorum. Biz bu tadilatı yapmak isterken, Tarsus’un iyiliği için yapmak istiyoruz. Üniversite olarak, Kaymakamlık olarak, bu kentte herkesin kullanacağı bir alan açmak istiyoruz. Çünkü kendi haline bıraktığımız zaman havalimanı gibi defalarca iptal edilen ihaleler var. Yapılıyor iptal ediliyor, yapılıyor iptal ediliyor. Bırakın biz yapalım tüm Tarsus kullansın dedik” sözlerine yer verdi.

MİLLVEKİLİNE ‘BOZUK İNSAN’ MESAJI!

Yapılacak yerin Tarsus Belediyesi’nin malı olmadığını vurgulayan Bozdoğan, “Tüm halkın malı olsun istedik. Son kez gideceğiz protokolümüzün akıbetini soracağız. Ama bu kentte milletvekili sıfatı ile olan, belki de kentte kimsenin yüzünü görmeyen bazı milletvekillerinin bu kente ne yapmaya çalıştıklarını da tüm kamuoyunun çok net bir şekilde bilmesini istiyorum. Neler konuşulduğunu da çok net biliyorum orada. Ben düşünmekten asla utanmıyorum, düşünmekten utanmadığım için de söylemekten de utanmıyorum. Yeri geldiğinde de yüzlerine de söylerim. Ne olursa olsun istediğim tek bir şey var bu kentin iyiliği için çalışılsın. Cahil olunabilir okur öğrenirsin, gerisin ilerlersin, bunu da başarırsın, adam yoktur yetiştirirsin, paran yok kazanırsın her şeyin bir çaresi var. Ama insan bozuldu mu bunun çaresi yok. Eğer sen bozuksan bir kentin milletvekili de olsan, bir milletvekili olarak bu kente bir şey veremiyorsan sadece bunlar için siyaseti ön plana alıyorsan, yazıklar olsun” dedi.

“BARİ YAPILAN BİR HİZMETİN ÖNÜNE SET OLMASIN”

Bahsettiği milletvekilinin kendisini başkan seçilince aramayan tek kişi olduğunu belirten Bozdoğan, “Hani insan ‘hayırlı olsun’ der, nezakettir. Karşı siyasi bir düşünceden de olsan telefon açar ‘Tarsus için hayırlı olsun’ dersin. Bunu bile yapmayan bir insanın bari yapılan bir hizmetin önüne set olmaması gerekiyor ve bunun içinde kentin bir ilçe başkanını kullanmaması gerekiyor. Duyarlı olmak ve duygusal olmak ayrı şeyler. Duygusal olduğunda bazen zalimce şeyler yaparsın ama duyarlı olduğunda asla zalim olmazsın. Bir milletvekilinden benim öncelikle beklediğim şey duyarlı olmasıdır. Elbette haklısınız sıkılmış bir el varsa o yumrukla el sıkışamazsınız, ama biz yine de gideceğiz, yine de anlatacağız neden böyle yaptıklarını. Bizim yolumuz da belli, hayır dediğimiz anda size söz veriyorum 15 gün içinde temelini atar hemen de başlarız. Elimizde her şeyi ile hazır projemiz var, ama biz istedik ki çok para harcamadan bu projeyi gerçekleştirelim. Maalesef 9 at 1 kazığa bağlanmıyor” ifadelerine yer verdi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA