CHP’Lİ ALİ MAHİR BAŞARIR: “İŞKUR’DA DA LİYAKAT DEĞİL, TORPİL VE MÜLAKAT ESAS” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’Lİ ALİ MAHİR BAŞARIR: “İŞKUR’DA DA LİYAKAT DEĞİL, TORPİL VE MÜLAKAT ESAS”


 

İŞKUR’da yaşanılan usulsüzlüklere dikkat çeken CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “İŞKUR’da da liyakat değil, torpil ve mülakat esas” dedi.

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır Türkiye İş Kurumu(İŞKUR)’ndaki yaşanan usulsüzlüklerin incelenmesi için TBMM Başkanlığı’na Meclis Araştırma Önergesi verdi.

Ülkemizde yaşanan ağır ekonomik krizin beraberinde yüksek oranda işsizliği getirdiğini belirten CHP’li Başarır, “TÜİK’in yayınlamış olduğu işsizlik rakamları ne yazık ki gerçeği yansıtmıyor. Bugün ülkemizde geniş tanımlı 9.8 milyon işsiz var. Hayatını idame ettirmeye çalışan milyonlarca işsiz vatandaşımız, kamu ya da özelde iş bulabilmek için bir umutla sınavlara giriyor ve hala da girmeye devam ediyor. Ancak AKP döneminde sınavlarda ve mülakatlarda yapılan usulsüzlükler, çalınan sorular, liyakatsiz atamalar halk arasında işe alımlarda torpil iddialarının sıkça konuşulmasına neden olmuştur” dedi.

Mevcut iktidarın sırf kadrolaşma ve partizanca işe alım anlayışının, ülkemizdeki liyakatsiz atamaların temelini oluşturduğunu belirten CHP’li Başarır, İŞKUR’un web sitesinde yazan vizyon anlayışıyla yapmış oldukları uygulamaların ters düştüğünü söyledi.

CHP Mersin Milletvekili Başarır, “İŞKUR aracılığı ile kamuya alınan işçilerin sınavlarında, yapılan kura çekimlerinde o bölgenin AKP’li İl ve ilçe başkanlarının kendi verdikleri listelerin dışına çıkılmaması konusunda baskı yaptıkları, zaman zaman verdikleri listedeki isimlerin çıkmaması durumunda kuraları yinelettikleri haberleri sıkça basına yansımaktadır.

Hele hele 25-28 Eylül 2018 tarihinde mülakatı yapılan İş ve Meslek Danışmanı alımı sınav sonuçlarının İŞKUR tarafından bir türlü açıklanmaması, olayın mahkemeye taşınmasıyla mahkemenin İŞKUR’dan istenilen sınava girenlerin listesi, dönemin İŞKUR Genel Müdür Vekili Cafer Uzunkaya imzası ve ‘çok gizli’ ibaresi ile gönderilmesi tam bir skandaldır” sözlerini dile getirdi.

CHP’li Başarır, İŞKUR aracılığı ile kamuya ait yapılan işçi alımlarında liyakat ilkesinin uygulanıp uygulanmadığı, yapılan kura çekimlerinde hile yapılıp yapılmadığı, işe alımlarda siyasilerin etkisinin olup olmadığının enine boyuna araştırılıp incelenmesi için TBMM Başkanlığı’na Meclis Araştırma Önergesi verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA