STAJYER ÖĞRENCİLER SERTİFİKA ALDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

STAJYER ÖĞRENCİLER SERTİFİKA ALDI


 

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından düzenlenen Staj Seferberliği Programı kapsamında Mersin’de sertifika töreni gerçekleştirildi.

Mersin Çalışma ve İş Kurumunda staj gören üniversite öğrencilerine staj bitirme sertifikaları İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu tarafından törenle takdim edildi.

Müdürü Kutlu öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında başarılı bir yükseköğretim süreci geçirmeleri ve alanlarında uzmanlık kazanabilmeleri için üniversite eğitimleri döneminde staj yapmalarının bir gereklilik olduğunu belirtti. Ancak bu yıl, pandemi nedeni ile öğrencilerin staj imkânı bulmakta zorlandığını aktaran Kutlu, “Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Staj Seferberliği Programı sayesinde üniversite son sınıf öğrencilerinin staj imkanlarına erişiminin arttırılması hedeflendi.

Programın uzun vadede ise; staj imkânının zorunlu staj gerektiren teknik bölümlerle sınırlı kalmayıp, tüm bölümlere yaygınlaştırılması, kamu ve özel sektördeki staj imkanlarının tüm üniversiteli gençler için ulaşılabilir hale getirilmesi, şeffaf, izlenebilir ve yenilikçi değerleme yöntemi ile kariyer olanaklarına erişimde fırsat eşitliğinin desteklenmesi gibi hedefleri bulunmakta” dedi.

Kutlu, ayrıca program sayesinde üniversiteli gençlere kamu kurumlarını ve faaliyetlerini yakından tanıma imkânının sağlanması, kamuda staj yapma olanaklarının genişletilmesi, kamu kurum ve kuruluşlarının yeteneklerle buluşturulması, kamu kurumlarının üniversiteli gençler arasında bilinirliliğinin artırılmasının hedeflendiğini söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA