MERSİN’DE İNCİR SEZONU 7 LİRAYLA KAPATTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE İNCİR SEZONU 7 LİRAYLA KAPATTI


 

Mersin'in Mut ilçesinde kilosu 15 liradan satılan incir 7 lirayla sezonu kapattı.

Mut İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır, incir üretiminde önemli bir gelire sahip olan Mut ilçesinin kaliteli incirinin Türkiye'nin dört bir tarafına pazarlandığını belirterek, "Mut inciri deyince ilk akla gelen tadı, lezzeti ve aromasıyla dikkat çekiyor. İlçede kayıtlı 3 bin 874 dekar alanda yaklaşık 5 bin 147 ton incir üretimi yapılmakta. Bu yıl ise rekoltenin 7 bin tonu aşmasını bekliyoruz" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mut Toptancı Hali Sebze Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar, Mut incirinin bu yıl 15 lirayla başladığı sezonu 7 lirayla kapattığını belirterek, “Türkiye'de piyasaya en erken incir hasadı sunabilen Mut ilçesinden yaklaşık bin 500 aile, incirden elde ettikleri gelirle geçimlerini sürdürmekte. Ülkemizde şırası, tadı, aroması ve kalitesi bakımından Mut inciri tercih edilmekte. Bu yıl incirde kayıtlı ve kayıtsız toplam 4 bin dekar araziden 7 bin ton rekolte beklentimiz var. Her yıl hasadın sonuna doğru 1,50 liraya düşen incir fiyatları bu yıl 7 lirayla sezonu kapattı. Kuru incirin kilosu ise 45 lirayı buluyor. Bu yıl incir üreticisi emeğinin karşılığını fazlasıyla aldı" diye konuştu. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA