HAVALİMANI İHALESİNDE ADRESE TESLİM’ İDDİASI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HAVALİMANI İHALESİNDE ADRESE TESLİM’ İDDİASI!


 

Çukurova Havalimanı için meclis araştırma önergesi veren CHP’li Ali Mahir Başarır: “Anlaşılan o ki adrese teslim ihale yapılmak isteniyor. AKP’ye yakın firmalara işin ihale edilmesi için her şey yapılıyor”.

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili ve PM Üyesi Ali Mahir Başarır, yapımı yılan hikayesine dönen ve sürekli ihalesi ertelenen Çukurova Havalimanı’nı Meclis Gündemine taşıdı.

Çukurova Havalimanı ihalesinin ilk olarak 2011 yılında yapıldığını hatırlatan Başarır,    “Çukurova Havalimanı’nın temeli törenle 2013 yılında atıldı. AKP İktidarının sıkça yaptığı gibi hizmete girmemesine rağmen daha sonra 2 kez daha açılış töreni yapıldı. Söz konusu havalimanının ihalesi defalarca ertelendi. Geçtiğimiz 16 Mart’ta yapılması planlanan ihale de Saray’a bağlılıkları ile bilinen Cengiz- Kolin-Limak inşaat Ortak Girişim Grubu’nun ihaleyi alamaması yüzünden ertelendiği tüm kamuoyu tarafından konuşuldu. Şimdi de 26 Ekim de yapılması düşünülen ihale bir duyuruyla 20 Kasım tarihine ertelendi” dedi.

“AKP’YE YAKIN FİRMALARA İŞİN İHALE EDİLMESİ İÇİN HER ŞEY YAPILIYOR”

Konu ile ilgili TBMM Başkanlığı’na Meclis Araştırma önergesi veren CHP’li Başarır, “Anlaşılan o ki adrese teslim ihale yapılmak isteniyor. AKP’ye yakın firmalara işin ihale edilmesi için her şey yapılıyor. 16 Mart’ta yapılan ihalenin ardından dönemin Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’ın görevinden alındığı hepimiz hatırlıyoruz. İlk ihaleden bu yana 9 yıl geçmiş ortada hiçbir şey yok. Bu ihalenin yakından takipçisi olacağız” sözlerini dile getirdi.

“HANGİ MANTIKLA YOLCU GARANTİSİ VERİLİYOR?”

Yap- İşlet- devret modeli ile 12 milyon yolcu garantili havalimanı inşaatının yapılmasını akıllara zarar bir durum olarak değerlendiren CHP’li Başarır, “Adana Şakirpaşa havalimanının yıllık yolcu kapasitesinin 5 milyon olduğu ortada. Kütahya Zafer Havalimanı’na   2020 yılının ilk 8 ayı için 501 bin 706 yolcu garanti edildi ancak sadece yurtiçi 4746, yurtdışı 2 bin 487 kişi uçtu. Şimdi de Çukurova Havalimanı için 12 milyon yolcu garantisi verildiği söyleniyor. Kim, ne için, hangi mantıkla bu yolcu garanti sayısını veriyor anlamak mümkün değil” dedi.

Çukurova Havalimanı’nın neden geciktirildiği, ihalenin neden sürekli iptal edilmesinin araştırılması gerektiğini belirten CHP’li Başarır bugün TBMM Başkanlığına Meclis Araştırma Önergesini sundu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA