KOLTUKTAN EDEN PROJE; ÇUKUROVA HAVALİMANI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KOLTUKTAN EDEN PROJE; ÇUKUROVA HAVALİMANI!


 

7 yılda 3 kez temel atılan, 7 bakan değiştiren, Uluslararası Çukurova Bölgesel Havaalanının ihalesi yine iptal edildi!

HEDİYE EROĞLU

Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle ihale edilmesi planlanan ve ihale süreci adeta yılan hikayesine dönen Çukurova Bölgesel Havalimanı’yla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Havalimanın ihalesi bir kez daha iptal edildi. AirportHaber’e göre yeni ihale tarihinin 20 Kasım 2020 olacağı iddia edildi.

ADANA TEPKİLİ!

Çukurova Havaalanı projesinde 7 yılda 3 kez temel atıldı, 7 bakan değişti ama hâlâ proje bitmedi. Daha önce Limak-Kalyon- Cengiz İnşaat ortak girişiminin elenmesinin ardından iptal edilen Çukurova Havaalanı için yeniden ihaleye çıkıldı. İhalenin yine iptal edilmesi tepki çekti. 

Limak-Kalyon-Cengiz İnşaat Ortak Girişim Grubu’nun elenmesinin ardından iptal edilen Çukurova Havaalanı’nın ihalesi 26 Ekim tarihinden 20 Kasım’a ertelendi. İhale öncesinde şartnamede idareyi devre dışı bırakacak değişikler yapıldığını, ödeme dengelerinin yüklenici firma lehine düzenlendiğini belirten CHP Adana Milletvekilleri Burhanettin Bulut sert bir açıklama yaptı.

“BAKAN KOLTUĞUNDAN OLMUŞTU”

Üç kez temeli atılan Çukurova Havalimanı projesi sürecinde 7 bakanın değiştiğini belirten Milletvekili Bulut, “Saray müteahhitleri ihaleyi alamayınca bakan koltuğundan olmuştu. Sanırım yeni bakan da kendi koltuğundan korktu” dedi.

Havalimanının yapılırken 30 milyon yolcu taşıyacağının söylendiğini, bugün ise 12 milyona düşürüldüğünü ifade eden Bulut, “150 bin metrekarelik bir kapalı alanı vardı, 60 bin metrekareye düşürüldü. Mevcut 150 bin metrekareye yayılmış enkaz inşaatının nasıl revize edileceği ve projenin bunun üzerine nasıl kurgulanacağı hususları tamamen belirsiz hale getirildi” ifadelerini kullandı.

“SARAY MÜTEAHHİTLERİNİN İHALEYİ ALAMAMA RİSKİ Mİ VAR?”

Çukurova Havaalanı’nın 40 kilometre yanında Adana Şakirpaşa Havalimanı olduğunu kaydeden Bulut, “Adana Havalimanı’nın yolcu kapasitesi son 5 yılda 5 milyon. Verilen yolcu garantisi ise 12 milyon. Bu gerçek rakamlarla ortadayken bu projeye neden ihtiyaç duyuldu, akıl alır gibi değil. Havaalanı, için büyük kısmı tarım arazisi olan 8 milyon metrekare alan kamulaştırılmıştı. Şimdi de yeni bir erteleme ile karşı karşıyayız. İhaleyi adrese teslim etme hazırlığı var. Bu ihale neden ertelendi? Şirketlerle pazarlıkta anlaşamadılar mı? Saray müteahhitlerinin ihaleyi alamama riski mi var? Yetimin hakkını, milletin vergisini Saray müteahhitlerine peşkeş çekecekler. Bakanlıktan süreci şeffaf yürütmesini istiyor, kamuoyunu tatmin edecek bir yanıt bekliyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA