PETROL-İŞ PES ETMİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PETROL-İŞ PES ETMİYOR!


 

Soda Sanayi A. Ş. işçilerinin pandemi nedeniyle basın açıklaması yapma girişimi engellendi! Petrol-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Erçin Çulcu, “Covid-19’un önüne geçmek için iptal edildiğini biliyoruz ama Türkiye’nin birçok yerinde mitinglere izin veriliyor” dedi.

AYŞENUR ÖNAL

Haftalardır Toplu İş Sözleşmesinden (TİS) sonuç alamayan Soda Sanayi, Kromsan ve Tuz İşletmeleri A.Ş işçileri; patronun dayattığı şartları kabul etmeyerek direnişe devam ediyor. Alınan grev kararının ertelenmesine rağmen yaşanılan haksızlığı kamuoyuna duyurmak isteyen Petrol-İş, pandemi nedeniyle planlanan basın açıklamasını iptal etmek zorunda kaldı.

Son olarak Petrol-İş Sendikası Mersin Şubesi tarafından Özgür Çocuk Parkı’nda kamuoyunu bilgilendirmek için yapılacak olan basın açıklaması Mersin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından iptal edildi. İptalin üzerine açıklama yapan Petrol-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Erçin Çulcu, “2 Aralık’a kadar toplu etkinlikler Covid-19’dan dolayı yapılmayacak, onun için reddedildi. Bizim için önemli olan direnişimizi halka duyurmaktı. Mersin kentinde haksızlığa uğradığımızı halka bildirmek istedik. Biz yine yasaların izin verdiği sürece bu bilgilendirmeleri yapacağız” dedi.

“TÜRKİYE’NİN BİRÇOK YERİNDE MİTİNGLERE İZİN VERİLİYOR”

Pandemi gerçeğinin farkında olduklarını belirten Çulcu, “Bu basın toplantısı sırasında Covid-19 bulaşmasının önünü kesmesi için yaptıklarını biliyoruz. Lakin Türkiye’nin birçok yerinde yapılan mitinglere izin verildiğine dikkat çekmek isterim. Burada olmazsa sendikamızda yaparız, basına kendimiz ulaşır yine yaparız. Bu konunun mücadelemiz önünde engel teşkile ettiğini düşünmüyorum” sözlerine yer verdi. 

NELER OLMUŞTU?

Şişecam Kimyasallar Grubu ile işçiler arasında 2 yılda bir gerçekleşen TİS için 7-8 Ekim’de patronlar ile görüşmek isteyen Petrol-İş Sendikası, patronların pazarlıktan kaçındığını ve 550 işçinin ücretsiz izne çıkarıldığını açıkladı. Çalışan 550 işçi grev kararı almansın ardından Cumhurbaşkanlığı tarafından ‘milli güvenliği ve genel sağlığı bozduğu’ gerekçesi ile 60 gün ertelenmişti.

Erteleme kararı ardından patronun talebi üzerine 16 Ekim’de Petrol-İş Sendikası işçiler adına sözleşme üzerine görüştü. Saat 14.00’da başlayan görüşme saat 22.30’a kadar sürdü. Patron; 2 yılda bir yapılan TİS’in süresini 3 yıla çıkarmayı ve birinci yıl için 800 TL, ikinci yıl için enflasyon + 1, üçüncü yıl için ise enflasyon + 2 teklifinde bulundu. 8 saat süren görüşmenin ardından TİS yeniden sonuçsuz kalmıştı. İşçiler adına TİS görüşmelerine katılan Petrol-İş Sendikası ise, TİS süresinin 2 yılda kalması, birinci yıl için 1200 TL, ikinci yıl içinse Enflasyon + 5 zam oranını talep ediyor. 8 buçuk saat süren görüşmeden sonuç alınamayınca görüşme sonraki güne ertelenmesine rağmen yine de anlaşmaya varılamamıştı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA