SERBEST BÖLGE’DE DARALMA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SERBEST BÖLGE’DE DARALMA!


 

İstihdamı 10 bini aşan Mersin ekonomisinin önemli atar damarlarından biri konumundaki Serbest Bölge’de Temmuz ayı verilerinde ciddi daralma görüldü.

GİZEM EKİCİ

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) Aylık Göstergeler Raporu’nun Temmuz ayı sayısında, Mersin Serbest Bölge’nin istihdam ve ticaret hacmi verilerinin Temmuz’da daraldığı görüldü!

Mersin Serbest Bölgesi’nde yaratılan istihdam 2019'un Temmuz ayı sonuna göre yüzde 4’lük daralmayla 10 bin 727 kişiye geriledi,; faaliyet gösteren firma sayısı ise yüzde 1’lik artışla 415’e yükseldi.,

Aynı dönemde firmaların faaliyet ruhsatları özellikle “işyeri kiralama" faaliyet konusundaki azalışın etkisiyle yüzde 0,5’lik sınırlı azalışla 658’e geriledi.

2020 Ocak-Temmuz döneminde bölgedeki yatırım harcamaları yıllık bazda yüzde 18’lik artışla 15 milyon dolar yükseldi.

Yurtdışından Bölgeye yapılan “demirbaş” yatırımları söz konusu gelişmede etkili oldu.

TİCARET HACMİ YÜZDE 17 GERİLEDİ

Bölgedeki ticaret hacmindeki gelişmelerde yıllık yüzde 17’lik azalışla 1,4 milyar dolara geriledi. Söz konusu gelişmede bölgeye giriş ve bölgeden çıkışı yapılan “meyveler”; “kimya sanayi mamulleri” ile “dokumacılık mamulleri” ürün gruplarındaki daralma etkili

Oldu. Aylık bazda bölgedeki ticaret hacminde Haziran ayındaki toparlanma Temmuz’da da devam etti. Bölgedeki ticaret hacmindeki; Türkiye ve Avrupa ülkeleri ithalat ve ihracat hacmindeki azalış etkili oldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA