EVİNDEN ÇIKMADAN AKTİF OL! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EVİNDEN ÇIKMADAN AKTİF OL!


 

Meztili’de Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evinde, pandemi nedeniyle şiir, söyleşi, Türk sanat müziği, Türk halk müziği, yoga, hobi çalışmaları, gibi birçok zihinsel ve fiziksel egzersizler dijital ortamda gerçekleştirilmeye başlandı.

Haber Merkezi

Mezitli Belediyesi tarafından hayata geçirilerek Türkiye Alzehimer Derneği tarafından kullanımı sağlanan Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evinde, pandemi nedeniyle şiir, söyleşi, Türk sanat müziği, Türk halk müziği, yoga, hobi çalışmaları, gibi birçok zihinsel ve fiziksel egzersizler dijital ortamda gerçekleştirilmeye başlandı.

Korona virüsü nedeniyle kültürel ve sosyal etkinliklerin azaltıldığı Mezitli Belediyesi Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evinde ‘Beşi Bir Yerde’ uygulaması gerçekleştiriliyor. 5 gönüllünün Maske, Mesafe, Hijyen, Aktivite ve Paylaşım dan oluşan 5 kuralı uygulayarak yaşamını sürdürmesinin anlatıldığı ‘Beşi Bir Yerde’ uygulaması sosyal medya üzerinden de canlı olarak evlere kadar ulaşıyor.

ETKİNLİKLERE EVDEN KATIL!

Sınırlı sayıda katılımcının kabul edildiği yüz yüze çalışmalar kapsamında her Perşembe günü Adem Aksay yönetiminde ritim çalışması yapıldığı bilgisini veren Aktif Yaş Alma Evi Sorumlusu Yeliz Özalp, “Elimizden geldiği ölçüde ileri yaştaki vatandaşlarımızın kaliteli zaman geçirmesi adına etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Ancak bu insanlarımız Covid-19 Koronavirüsü risk grubunda olduğundan çalışmalarımızı sınırlı katılımla daha çok dijital medya üzerinden yapmaya gayret ediyoruz.

‘Beşi Bir Yerde’ adını verdiğimiz yeni projemiz eğitmen dahil 5 kişinin Maske, Mesafe, Hijyen, Aktivite ve Paylaşımdan oluşan 5 kuralı uygulayarak gerçekleştirdiği son derece renkli bir aktivitedir. Tabii ki evlerinden bu çalışmaya katılmak isteyenlere internet üzerinden canlı yayını yapılıyor ve etkinliklere isteyen herkesin katılımını gerçekleştiriyoruz. Yüz yüze etkinliklerimiz için randevu almak isteyenler 0538 516 69 99 numaralı telefondan ulaşabiliyorlar. 

Ayrıca etkinliklerimizden haberdar olmak ve zoom üzerinden katılmak için https://www.facebook.com/mersin.alzheimer hesabımızı takip edebiliyorlar” dedi.

“YAŞINIZ NE OLURSA OLSUN BİR ŞEYLERLE UĞRAŞIN”

Özalp, ‘Beşi Bir Yerde Projesi’nin hazırlık aşamasında binanın temizliği, dezenfekte çalışmaları, bahçe bakımı, internet bağlantısı gibi birçok konuda desteklerini esirgemeyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Belediye çalışanlarına teşekkürlerini iletti.

5 yıl önce çöp ev olan bir binanın yüzlerce kursiyerin eğitim aldığı kültür ve sanat mekânı haline geldiğini hatırlatan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise "Mersin Alzheimer Derneği ile birlikte çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Burada müzikten resme kadar her türlü çalışma var. Adı üzerinde burası aktif yaş alma merkezi. Yani insanlar yaş alırken aktif şekilde yaşlansın, evde oturmasın. Kadınımız, erkeğimiz evde televizyon seyretmesin ya da kahvelerde zaman öldürmesin. Bu gelişmiş demokratik ülkelerde yaygın olan bir projeydi ve biz de oldukça başarılı çalışmalar yaptık. Burada yakaladığımız başarı sonrası ikincisini ve daha büyüğünü Davultepe'de yaptık. Sadece yaşlıların değil belli yaşa gelen insanların daha sağlıklı olmaları en büyük hedefimiz. Biz belediye olarak herkes yaşı ne olursa olsun bir şeylerle uğraşmalı diyoruz. Hiç kimsenin bahane üretme lüksü yok" ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA