DOĞA DA, YASALAR DA TALAN EDİLİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DOĞA DA, YASALAR DA TALAN EDİLİYOR!


 

Maden aramak ve işletmek için açılan 766 ihaleye yurttaşların tepkileri devam ederken, Sayıştay’ın madenlere yaptığı denetimler sadece doğanın değil yasaların da tahribatını gün yüzüne çıkardı!

AYŞENUR ÖNAL

Açılacak 766 maden sahasına itirazlar devam ederken Sayıştay, maden izin sahalarında yaptığı denetimlerde 687 usulsüz durum tespit etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından, Maden Arama ve İşletme Ruhsatları için 766 maden arama ve işletme sahası ilanının tepkileri sürüyor. Birçok yurttaşın bu ihalelere itiraz etmesine rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir açıklama yapmazken, Sayıştay’ın madenlerde yapmış olduğu denetimler gündeme bomba gibi düştü.

Sayıştay, Türkiye’de madencilik faaliyeti için izin verilen 687 maden izin sahasında yapılan denetimlerde, sınır aşımları, izinsiz yapılar ve amacı dışında kullanımlar tespit etti. Denetimlerde 330 işletmede sınır aşımı, 49’unda idare izni olmayan yapılar bulunduğunu belirleyen Sayıştay, maden sahalarında düzensiz çalışmaların yapıldığına dikkat çekti.

“SAYIŞTAY RAPORU NASIL DOĞANIN RANT İÇİN TALAN EDİLDİĞİNİN ÖRNEĞİ”

Yurttaşların maden itirazlarının nedenini gün gibi gösteren bu denetimin ardından açıklama yapan Tarsus Çevre Koruma Kültür ve Sanat Merkezi Derneği (Tarsus ÇEKSAM) Başkanı Semra Kabasakal, “Maalesef Sayıştay raporu nasıl doğanın rant için talan edildiğinin örneği. Mersin’de bir maden açıklanmasa bile biz bu konuda takipçi olacağız” dedi.

Türkiye’nin toplam 883 bin hektarlık (Ülke yüz ölçümünün 1,14’ü) bir alanı kapsayan ihale hakkında konuşan Kabasakal, “766 alana ruhsat verildi, bunun 10 tanesi Mersin’de. Aydıncık, Gülnar, Silifke, Tarsus, merkez, Erdemli ve Anamur’a yapılacak olan maden ocaklarının tam yerlerinin belirtilmesi için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yazı verdik. Henüz bir dönüş olmadı ama Jeoloji Mühendisleri ile görüşüp bu yerleri tespit edeceğiz. Bu maden ocakları yapılmasın diye elimizden ne gelirse yapacağız” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA