SODA İŞÇİLERİNİN GREV KARARI TBMM’DE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SODA İŞÇİLERİNİN GREV KARARI TBMM’DE


 

 

Haber Merkezi

Şişecam Kimyasallar Grubu’na bağlı Soda Sanayii A. Ş.’de çalışan işçilerin grev kararının ertelenmesi TBMM’ye taşındı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlanması için soru önergesi veren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, sorularının cevaplanmasını istedi.

Toplu İş Sözleşmesi’nde Kurtulan talepleri kabul edilmeyen Petrol-İş Sendikası’na bağlı 557 işçinin grev başlatma kararı aldığını söyleyen Kurtulan, “Ancak Tuz, soda ve krom üreten şirkette yapılacak grev Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile ‘milli güvenliği ve genel sağlığı bozucu’ nitelikte bulunarak 60 gün süreyle ertelenmiştir. İşçiler erteleme kararının işten çıkarmaların önünü açacağını beyan etmekte, kararın işçilerin aleyhine olduğu meslek örgütleri tarafından açıklanmaktadır” dedi.

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR

Kurtulan, Selçuk’un yanıtlaması için şu soruları sordu;

“Şişecam Kimyasallar Grubu'na bağlı Soda Sanayii A.Ş.'de çalışan Petrol-İş Sendikası Mersin Şubesi üyesi 557 işçinin toplu sözleşme görüşmelerinde taleplerinin kabul edilmemesinin gerekçesi nedir? Salgın döneminde üretim devam ederken ve emekçiler çalışmak zorunda bırakılırken grev kararı hangi saikle ‘genel sağlığı ve milli güvenliği bozucu nitelikte’ görülmektedir? Bakanlığınızın Soda Sanayii A.Ş. ile işçilerin üyesi bulunduğu Petrol-İş Sendikası arasında uzlaşma sağlanması ve emekçiyi mağdur etmeyecek bir sonuca varmasına yönelik çalışması bulunmakta mıdır? Bakanlığınızın Soda Sanayii A.Ş.’de çalışan ve grev kararı alan işçilerin grev kararının ertelenmesi sürecinde işten çıkarılmasını engellemeye, hak kayıplarının önüne geçmeye yönelik çalışması var mıdır?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA