CHP’Lİ BAŞKANA AKP’YE KIYAK TEPKİSİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’Lİ BAŞKANA AKP’YE KIYAK TEPKİSİ!


 

Gözne’de, AKP’li eski bir bakanın yeğenleri tarafından açılmak istenen mermer ocağı için gerekli zemini geçmişte CHP’li bir belediye başkanının hazırladığı iddia edildi!

HEDİYE EROĞLU

Doğal güzelliği ile çekim merkezi olan ve Mersin’in sosyal yaşamına vurduğu damga ile adını ülkeye duyuran Gözne Mahallesi (yaylası), bugün kirli yatırımlar nedeniyle yaşadığı yok olma tehlikesini savuşturmaya çalışıyor.

Bölgede bir taş ocağı işletmesi olan Doğakan Madencilik firması, açmak istediği mermer ocağı ile dağları delik deşik ederek, ‘ülke ihracatına katkı’ adı altında cenneti cehenneme çevirmek istiyor.

Yöre halkı ve kentteki çevre örgütleri bu tehdide karşı birlik olarak mücadele ederken, kent kamuoyundaki sessizlik sürüyor!

Şehrin neredeyse pek çok sakininin bir şekilde illaki yolunun düştüğü, kendisinin olmasa dahi bir yakınının mutlaka yaz aylarında da olsa zaman zaman konakladığı Gözne’yi bugünlere getiren yanlış uygulamalar ise yeniden sorgulanıyor.

Bugün AKP’li eski bir bakanın yeğenleri tarafından açılmak istenen mermer ocağı ile Gözne’nin yok edilmesine zemin hazırlayanlara tepkiler dinmiyor! Geçmişte bölgede görev yapan CHP’li bir belediye başkanı olmak üzere dönemin idarecileri de bugünlere zemin hazırlamak iddiasıyla tepki çekiyor.

SERMAYENİN DİNİ, İMANI, İDEOLOJİSİ YOK!

Gözne sakinlerinden olan Mimarlar Odası Başkanı Ünal Şahin, ülkede kentleşme sürecinin spekülatörlerin etkisi altında söyleyerek, bu durumun yansımalarının bugün Gözne’de görüldüğünü işaret etti.

“Sermaye, spekülatörler devreye girince ideoloji hiç fark etmiyor” diyen Şahin, “Normalde Gözne’deki maden ocaklarının sahibi eski bakan ve bakanın yeğenleri ve onlara yeri veren de CHP’nin 2014’de ki belediye başkanı. Yani sermayenin dini, imanı hiçbir zaman olmuyor. Dolayısıyla bu katliam onların hiç umurunda değil” dedi.

“İFŞA EDİLMELİ, TOPLUMDAN DIŞLANMALI!

Kentin konuyla ilgili sessizliğine de tepki gösteren Ünal Şahin, “Geçen yıl Mersin’in kurtuluş günü olan 3 Ocak’ta Gözne’de Çevresel Etki Değerlendirilmesi (ÇED) toplantısı yapıldı. Yarım metre kar vardı ve biz jandarmanın önünde durduk. Toplantıya izin vermedik. Yine geçtiğimiz günlerde Gözne’de yaptığımız eylem ile direnişimi sürdürdük. Sürdürmeye de kararlıyız.

Dönemin belediye başkanı, eski bakanın ocakları sönmesin diye 4 metrelik yollara cadde demiş. 4 metrelik yola cadde demek suçtur. Bunların toplum içinde yeri olmaması lazım, bunları ifşa etmemiz gerekiyor” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA