“MUHTARLARIN İŞLERİ KOLAYLAŞTIRILMALI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MUHTARLARIN İŞLERİ KOLAYLAŞTIRILMALI”


 

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, 19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle yazılı bir basın açıklaması yaptı. Antmen, açıklamasında muhtarların demokrasinin temel direkleri olduğunu belirterek “Bir mahallede halkın gerçek sorunlarını en iyi bilen, sorunların çözüm yollarını da en hızlı üreten kişiler muhtarlardır. O nedenle muhtarların önemi asla yok sayılamaz” dedi.

Antmen, “Muhtarların kamu hizmetlerindeki rolleri çok önemlidir. Bu anlayışla kamu hizmetlerinin zamanında, etkin, verimli ve güvenli bir şekilde sunulması, sorunların en kısa sürede yetkili makamlara iletilmesi ve sonuçlandırılması için muhtarlarımızın işlerinin kolaylaştırılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

CHP’li Vekil, açıklamasında muhtarların birçok sıkıntısını bulunduğunu belirti. Muhtarların zor şartlar içinde vatandaşa hizmet verirken bir de maddi ve manevi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirten Antmen “Muhtarlarımızın özlük hakları mutlaka iyileştirilmeli. Muhtarlık binalarının elektrik, su, yakıt giderleri bulunduğu belediye tarafından karşılanmalı. Daha önce çıkartılan Bütünşehir yasaları ile muhtarlarımızın yetkileri azaltıldı. Korona virüs salgınında halka gıda ve sağlık malzemesi ulaştırmak için canla başla çalışan muhtarlarımızın önündeki yasal engelleri kaldırmamız gerekiyor” dedi.

Milletvekili Antmen, açıklamasını şu sözlerle bitirdi; “Halkımızın ve mahallelerimizin gerçek sorunlarını ve ihtiyaçlarını en iyi bilen, bu sorunları çözmek için fedakarca çalışan değerli Muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyorum”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA