“SİLİFKE-MUT YOLU NEDEN AÇILMIYOR?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SİLİFKE-MUT YOLU NEDEN AÇILMIYOR?”


 

Yaklaşık 2 ayı aşkın süre önce meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşıma kapanan ve yöre halkın büyük mağduriyet yaşatan Silifke-Mut Karayolunda bitmeyen çalışmalara İYİ Parti’den de tepki geldi!

HEDİYE EROĞLU

İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesini birbirine bağlayan en önemli kara yollarından biri olmasına rağmen heyelan nedeniyle 2 ayı aşkın süredir kapalı olan Silifke-Mut yolu için son olarak İYİ Parti iktidara seslendi.

Bölgeye giderek inceleme yapan İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, Akdeniz ve İç Anadoluyu birbirine bağlayan Silifke-Mut Karayolunda 8 Eylül 2020 tarihinde meydana gelen heyelan sonucunda birçok alanda aksaklıklar oluştuğunu söyledi.

SAĞLIK HİZMETLERİNE ERİŞİM SIKINTILI

Kapalı yol nedeniyle pandemi sürecinde vatandaşların sağlık hizmetlerine erişiminin aksadığını açıklayan Sıdalı, “Tarım ürünleri daha uzun ve daha kötü alternatif yollar ile zaman kaybına, maliyet artışına, nitelik kaybına uğrayarak dolayısıyla fiyat kaybı yaşayarak pazara ulaşmış sonuç olarak üreticilerimiz oluşan rekabetçilik dezavantajı ile gelir kaybı yaşamıştır. Yolun hala kapalı olması nedeniyle Karaman, Konya ve Ankara yolu da ulaşıma kapatılmıştır.

GÖZLE GÖRÜLÜR BİR ÇALIŞMA YOK!

Konu ile ilgili Cumhurbaşkanı kararı yayınlanmasına karşın bölgede halen daha gözle görülür bir inşaat hareketliliğine rastlanılmamıştır. Getirilen başkanlık sistemi ile hızlı karar ve hızlı sonuç alacağını iddia eden iktidar hızlı karar almayı bırakın bürokratik devlete dönüşerek işlemlerin uzamasına dolayısıyla vatandaşın mağdur edilmesine neden olmaktadır. Ayrıca herkesin malumu olduğu üzere iktidar için söz konusu Mersin olduğunda hız yerini iş yavaşlatma eylemine bırakmaktadır. Bir kez daha ısrarla altını çiziyorum; iktidar Mersine 2. sınıf vatandaş gözüyle bakmayı bırakmalı Mersinliler’in de bu ülkenin eşit onurlu vatandaşları olduğunun idrakine varmalı ve işleyen devletin sistemi parlamenter sistemi geri getirmelidir.

Bu itibarla Mut-Silifke yolunun biran önce açılıp vatandaşımızın mağduriyetinin giderilmesini ve yetkililerin bu konu ile ilgili çalışmaları bir an önce görünür kılmasını bekliyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA