ORMAN’DAN HAZİNE’YE, ORADAN DA ŞAHIS’A | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ORMAN’DAN HAZİNE’YE, ORADAN DA ŞAHIS’A


 

Haber Merkezi

Mezitli Esenbağlar Mahallesinde Şehit Fatih Soydan adına yaptırılan hatıra ormanı alanının 2B kapsamında değerlendirileceği ve bir kişiye verileceği iddialarının bulunduğunu ifade eden Mezitli Belediyesi, itirazda bulundu. Mersin çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne yapılan itirazda söz konusu 364 ada 2 parselin tapu kayıtlarında orman alanı olarak göründüğüne dikkat çekildi. “Belediyemiz arşivinde bulunan bilgi ve belgelere göre söz konusu parseli içeren 1/1000 ölçekli uygulama imar planı Belediye Meclisimizin 1998 tarih ve 53 sayılı kararıyla konut alanı olarak işaretlenmiştir. Anılan yerin ise orman vasfı bulunduğundan bir dönem Fatih Soydan Koruluğu olarak belirlenmiştir” bilgisi verildi.

KADASTRO KOMİSYONUNUN DÜŞÜNCESİ ÇELİŞKİLİ

Halen Fatih Soydan Koruluğu olarak da bilinen alanın tabelasının söküldüğü ve orman kadastro çalışmaları sırasında Hazine tarafından 2B kapsamına alınarak özel bir şahsa verileceğine yönelik şikayetlerin Mezitli Belediyesine iletildiğine dikkat çekilen başvuru dilekçesinde, “Geçmişte şehidimiz Fatih Soydan adına planlanan ve ’’hiç kimsenin işgalinde, kullanımında olmadığı’ halde kadastro çalışmalarına göre orman sınırı dışına çıkarılması kabul edilir gözükmemektedir. Tarım arazisi özelliği ile kullanımında yararı kabul edilen kadastro komisyonunun düşüncesinin de çelişkiler içerdiği gözlenmiştir” denildi.

KORULUK OLMASI DİKKATE ALINMADI

Başvuruda, söz konusu alanın 1/5 bin nazım imar planında yeşil alan olarak işaretlenmesi hususunda Mersin Büyükşehir Belediyesine başvuruda bulunulduğu, bu tür yerlerin öncelikle kamu amaçlı kullanılması gözetilmesi ileri sürüldü. Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan teknik incelemede hazırlanan rapora atıfta bulunarak orman vasfını kaybettiğine vurgu yapılırken, daha sonra koruluk olarak planlaması dikkate alınmadı. Yine inceleme raporuna göre, hiçbir fiili işlem, kullanım ve bu yönde bir kayıt olmamasına rağmen bir şahıs tarafından kullanıldığı da kadastro çalışmasında belirtilmiştir.

1981 RAPORU DİKKATE ALINDI!

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, tüm bu gelişmeler yaşanırken Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 1981 yılına dayanan bir rapor dikkate alınarak, 2B kapsamına sokulduğunu ifade etti. Başkan Tarhan, “Dünyanın hızla kuraklaştığı bir dönemde, Mezitli Belediyesi olarak boş bulduğumuz her alanı ağaçlandırmaya ve mevcut orman alanlarını korumaya çalışırken, orman vasıflı alanın 2B kapsamına sokulması kabul edilemez. Önce dikilen fidanların sökülmesi ardından hiçbir kayıtlı bilgi ve belge yokken, söz konusu alanın bir isim tarafından kullanılıyormuş gibi rapor tutulması niyetin hasıl olmasını sağlamaya yetmiştir. Bir an önce bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz’’ dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA