İŞGAL KAVGASI YARGIYA TAŞINIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞGAL KAVGASI YARGIYA TAŞINIYOR!


 

Akdeniz’de belediyeye ait 13 dönümünü işgal ettiği için şikayete konu olan firmayı ziyaret ettiği için HDP tarafından eleştirilen AKP’li Özturhan, konuyu yargıya taşıyacağını açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

Mersin’in Akdeniz ilçesinde lojistik faaliyetler öne çıkarken işgal edilen bölgelerin kurtarılması ve haksızca elde edilen ranta ‘dur’ denilmesi için belediyeden önemli bir hamle geldi. Akdeniz ilçesi Çilek Mahallesi’nde 13 dönümlük arazinin Gümüştaş Firması’nın adeta işgal ederek garaja dönüştürdüğü ortaya çıktı! Belediye işgale ‘dur’ demek için düğmeye bastı!

“BELEDİYENİN HABERİ VAR MI?”

Konuyu gündeme getiren HDP oldu. Akdeniz Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısında söz alan HDP Grup Sözcüsü Salih Akbaş, “Ne yazık ki belediyemize ait olan 13 dönümlük bir arsanın şuanda özel bir firma tarafından kendisine rant sağlayarak burada garaj yapması ve burayı konteynır sahası yapması konusunda bir açıklama istiyoruz. Çilek Mahallesi’nin Oyak Beton Santrali’nin hem yan tarafındaki 13 dönüm bir arazi şu anda bir özel firma tarafından işgal edilmiş. Bu işgalden belediyemizin haberi var mı? Belediyemizin haberi yoksa bu zabıtlar müdürlüğümüzün görevi nedir, nende bunu takip etmiyor?” dedi.

SPOR SAHAYMIŞ!

HDP’li Meclis Üyesi Bedriye Kuş da, gelen ihbar üzerine bölgeye giderek inceleme yaptıklarını açıkladı. Kuş daha sonra şu açıklamayı yaptı; “Bu yerle ilgili bir ihbar geldi bize ve arkadaşlarla tespit etmek için bölgeye gittik. Gittiğimizde Akdeniz Belediyesine ait olan bu arazinin geçmiş dönemlerde spor tesisi olarak kullanılan bir yer olduğunu gördük. Yöre halkı buranın atıl duruma geldiğini ve uyuşturucu bağımlısı olan gençlerin işgal ettiğini söylediler.

Bu vesileyle orayı Gümüştaş Konteynır Yerleştirme Garajı olarak kullanılan yerin belediye tarafından oraya tahsis edildiğini duyduk.

KİRAYA MI VERİLDİ?

Eğer kiraya verilmişse bunun meclis gündemine gelmesi gerekiyor. Kira bedeli olarak verilmediyse bunun hangi amaçla verilmiş ve belediye bunu spor kompleksi olarak neden işlevli hale getirmemiştir? Oranın garaj olarak verilmesinin o çocuklara bir faydası olmuyor. O çocuklar orayı terk eder ama başka bir alanı işgal edip, o illeti yine kullanırlar. Bu da çocuklarımız açısından büyük bir tehlikedir. Çocuklarımızı kurtarmak açısından neden alternatifler oluşturmuyoruz? Orası neden işlevsel hale getirilmedi ve orası neden bir spor kompleksi olarak tekrar inşa edilmedi? Ya da neden rehabilitasyon merkezi inşaatı yapılmadı? Gittiğimizde AKP’li Zafer Şahin Özturhan arkadaş oradaydı ve onun orada olma gerekçesi açıkçası neydi anlamış değilim, orada neyin pazarlığı yapılıyordu?” diye konuştu.

Ancak Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak araya girerek, kişilerin isimleri telaffuz edilerek hedef gösterilemeyeceğini söyledi.

“İTHAMLARLA İLGİLİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM”

Önceki gün yapılan Akdeniz Belediyesi’nin ekim ayı meclis toplantısında konuyla ilgili söz alan Zafer Şahin Özturhan, önceki toplantıya işlerinin yoğunluğu nedeniyle katılamadığını belirterek, hakkındaki ithamlara sert tepki gösterdi.

Özturhan, “Maalesef üzüldüğümüz birkaç cümle oldu. Konulardan bir tanesi de Bedriye hanımın ithamları. Biz de siyaset yapan insanlarız, nerede oturacağımızı, nereye gideceğimizi Bedriye hanım belirleyemez. Bedriye hanım da her gün bir yerlere gidiyor, o zaman onun da her gittiği yere şüpheyle bakmamız gerekecek. Gittiğimiz yerde gerçekten bizimde uzun yıllardan beri tanıdığımız, sevdiğimiz bir arkadaşımız. O gün oraya gitmemin amacı da, yeni kuracağım iş ile ilgili portif almak içindi. Onlarda bu işin ticaretini yapıyorlar. Bedriye hanım gidip yeni iş yerimde bu malzemeleri de görebilir.

Ben firmada otururken ‘belediyeden arkadaşlar geldi’ dediler. Firma sahibi Mehmet bey, Salih bey ve Bedriye hanıma çay kahve ikram ederek durumu arz etti. İki ay önce belediye tarafından uyarıldığını, gelip tahliye kararına imza attığını söyledi. Hatta sorulara da yanıt verdi. Metruk konteynerleri tahliye ettiğini, uyuşturucu bağımlılarının çevreye zarar vermesini engellemeye çalıştığını anlattı.

O da kıymetli bir insan. Oturduk orada çay içtik. Sizi de orada güzel misafir etti, ağırladı. Şimdi kalkıp da biz her oturduğumuz yerde birbirimize böyle ithamlarda bulursak, bu meclisin bir anlamı kalmaz. Varsa elinizde somut deliller buyurun. Bu konuyla ilgili hakkınızda suç duyurusunda bulunacağım. İnsanları böyle ithamlarla zan altında bırakırsanız bu meclisin saygınlığına yakışmaz. Söylemlerimize dikkat etmeliyiz. Lütfen birbirimize sayılı olalım. Meclisin ahengini bozacak ithamlarda bulunmayalım” dedi.

SENTETİK SAHA YAPILACAK

Başkan Gültak da, konuyla ilgili yeniden meclisi bilgilendirerek, “Sizlerden sonra zabıta tekrar bölgeye gitti ve ilgili firma ile görüşme yaptı. İnşallah Spor Toto Projemiz kapsamında oraya bir sentetik saha yapılacak. Burası tribünleri, soyunma odaları ile çok güzel bir futbol sahası yapacağız buraya ki zaten projemizin içindeydi bu alan. İhaleyi yeni bitirdik. Bölgedeki amatör kulüpler ile de görüştüm. İnşallah onlarda burayı sahiplenecek. Bir işçimizi vereceğiz ve 24 saat kameralarla takip edilen güzel bir tesis olacak, merak etmeyin” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA