AKDENİZ’İN 2021 BÜTÇESİ BELLİ OLDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ’İN 2021 BÜTÇESİ BELLİ OLDU!


 

Akdeniz Belediyesi’nin 2021 yılı gelir bütçesi 205 milyon TL olarak belirlendi. Ek gelirlerle ayakta duran Akdeniz Belediyesi, kurtuluşu vergi tahsilat oranını arttırmakta arıyor.

AYŞENUR ÖNAL

Akdeniz Belediyesi’nin 2021 yılı gelir bütçesi belirlendi. Akdeniz Belediye Meclisinin Ekim ayı toplantıları, ikinci birleşim ile tamamlandı.

Belediyede yapılan toplantıda bütçe görüşmeleri öne çıktı. İl olarak konuşan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Akdeniz’de yıllardır vergi ödemeyen kişiler olduğunu vurgulayarak, bu kişilerden vergileri usulüne uygun alarak belediyenin gelirini yükselteceklerini vurguladı. Zaten borçlu bir belediye devraldıklarını vurgulayan Gültak, 232 milyon TL olan belediye borcunu gelirlerden elde ettikleri paralar ile kapattıklarını vurguladı.  Borçlanma ile borç kapatılmayacağını söyleyen Gültak, önceki yıl yapılan borçlanma ile halka hizmet götürdüklerini belirtti. Diğer yandan İller Bankası’ndan aldıkları ödeneklere değinen Gültak, “İller Bankası geliri açısından en iyi olduğumuz aylardan biridir bu ay. 9,7 milyon iller bankasından geldi ki en iyi aylardan biridir. Pandemi döneminde 2,5-3 milyon arasında geldi her ay. Sadece çıplak maaş 4,5 milyon, vergileri ile beraber 2 milyon civarında SSK ve vergileri var” dedi.

VERGİLERLE HİZMETLER DEVAM EDECEK

Belediyenin her ay 6,5-7 milyon TL arasında personel maaşlarına kaynak aktardığını vurgulayan Gültak, belediye bütçesini vergiler ile çevirdiklerine değinerek, “Onun dışında bu bütçe ile Akdeniz Belediyesi’nde Karaduvar’ından tutun, Kazanlı’sı, Şevket Sümer’inden, Çay Mahallesi’nden tutun devletin, hükümetin ve kendi güçlerimizi de kullanarak birçok yenilikler yaptığımızı sizlerde görüyorsunuz. Zaten proje yapıp, kaynak bulamazsak belediye de sadece maaşları ödeyebiliriz. Dediğim gibi biz kurduğumuz ekiplerle ilerde coğrafi sistemlerle tüm her şeyi kayıt altında tutacağız. Artık kim çatı bile çaksa göreceğiz artık. Dolayısıyla bunun vergisini ödeyecek. Bu da vergi gelirlerimizi arttıracak ve kaynaklarımızı tekrar insanlara hizmet olarak sunacağız” sözlerine yer verdi.

Konuşmaların ardından okunan rapor meclis üyelerinin oy birliği ile onaylandı. 2021 yılı gelir bütçesi 205 milyon TL olarak belirlendiği toplantıda; en çok ödeneği alan Fen İşleri Müdürlüğü olurken, sosyal belediyecilik ilkelerini uygulamak için gayret gösteren Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne ayrılan ödenekleri arttırdı.

AKDENİZ 205 MİLYON TL GELİR BELİRLEDİ

Akdeniz Belediyesi’nde oy birliği ile kabul edilen 2021 yılı bütçesi şu şekilde oluştu;  Özel Kalem, genel kamu hizmetleri gider miktarı 1 milyon 283 bin TL. Sivil Savunma Uzmanlığı, sivil savunma hizmetleri 18 bin TL. İdari ve Mahalli İşler Destek Hizmetleri Müdürlüğü, genel kamu hizmetleri 2 milyon 073 bin TL. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, genel kamu hizmetleri 95 milyon 307 bin. Bilgi İşlem Müdürlüğü, genel kamu hizmetleri 1 milyon 041 bin TL. Yazı İşleri Müdürlüğü genel kamu hizmetleri 121 bin TL. Hukuk İşleri Müdürlüğü, genel kamu hizmetleri 503 bin TL. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, genel kamu hizmetleri 2 milyon 757 bin TL.

BÜTÇEDE ASLAN PAYI FEN İŞLERİNİN

Fen İşleri Müdürlüğü, ekonomik işler ve hizmetleri 28 milyon 697 bin TL. Fen İşleri Müdürlüğü, iskan ve toplum refahı hizmetleri 1 milyon 530 bin TL. Fen İşleri Müdürlüğü, eğitim hizmetleri 10 bin TL. Fen İşleri Müdürlüğü,

PANDEMİ SOSYAL GİDERLERİ ATTIRDI

Sosyal güvenlik ve sosyal yardım hizmetleri 10 bin TL. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, genel kamu hizmetleri 10 bin TL. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, iskan ve toplum refahı hizmetleri 2 milyon 824 bin TL.  Kültür Ve Sosyal İşler Müdürlüğü, genel kamu hizmetleri 106 bin TL. Kültür Ve Sosyal İşler Müdürlüğü, ekonomik işler ve hizmetler 3 bin TL. Kültür Ve Sosyal İşler Müdürlüğü, dinlenme kültür ve din hizmetleri 3 milyon 572 bin TL. Kültür Ve Sosyal İşler Müdürlüğü, eğitim hizmetleri 109 bin TL. Kültür Ve Sosyal İşler Müdürlüğü, sosyal güvenlik ve sosyal yardım hizmetleri 700 bin TL. Mali Hizmetler Müdürlüğü, genel kamu hizmetleri 20 milyon 07 bin TL. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, dinlenme, kültür ve din hizmetleri 19 milyon 713 bin TL. Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, genel kamu hizmetleri 8 bin TL.

ÇEVRE İÇİN DEV BÜTÇE

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, çevre koruma hizmetleri 23 milyon 026 bin TL. Yapı Kontrol Müdürlüğü, ekonomik işler ve hizmetler 2 bin TL. Zabıta Müdürlüğü, kamu düzeni ve güvenlik hizmetleri 184 bin TL. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, ekonomik işler ve hizmetler 100 bin TL. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, iskan ve toplum refahı hizmetleri 100 bin TL. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, dinlenme, din ve kültür hizmetleri 100 bin TL. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, eğitim hizmetleri 110 bin TL. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, sosyal güvenlik ve sosyal yardım hizmetleri 922 bin TL. Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, iskan ve toplum refahı hizmetleri 31 bin TL. Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, genel kamu hizmetleri 21 bin TL. Arşiv Müdürlüğü, genel kamu hizmetleri 2 bin TL. Toplam 205 milyon TL.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA