KADINLARDAN BÜYÜKŞEHİR’E ÇAĞRI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADINLARDAN BÜYÜKŞEHİR’E ÇAĞRI


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde saldırıya uğrayan HDP’li meclis üyesi Bedriye Kuş’un yanında olan Mersinli kadınlar, Büyükşehir’e tavır alma çağrısı yaptı.

AYŞENUR ÖNAL

Akkuyu Nükleer Santral üzerinden çıkan tartışmanın ardından HDP’li Meclis Üyesi Bedriye Kuş Mersin Büyükşehir Meclisi’nde saldırıya uğramıştı. Bu saldırıya susmayan HDP’li kadınlar bir basın açıklaması düzenledi. Yapılan açıklamaya Mersinli kadınlar destek verdi.

Bu olayı yapan erkek güruhunu tanıdıklarını söyleyen HDP Mersin İl Başkanı Gülbahar Şöfer, “Kendimizi savunuyoruz! Kurduğumuz sözle sarsılan ve ayağa kalkan siz erkekleri rahatsız etmeye devam edeceğiz. Bu saldırıların amacı kadın mücadelesini, kadın kazanımlarını, bin bir emekle var ettiğimiz yeni yaşam umudunu ortadan kaldırmak ve toplumu erkek egemen tekçi zihniyete mahkum etmektir. Rantın, talanın, çürümenin topluma ve kadına düşman politikaların diğer adı olan AKP-MHP faşist iktidarı; dün bir kez daha kendini mersin büyük şehir belediye toplantısında göstermiştir” dedi.

Şöfer konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

“HDP meclis üyesi Bedriye Kuşun Nükleer santral tartışmaları ile ilgili söz aldığı esnada AKP-MHP’li meclis üyelerinin saldırısı arkadaşımızın da teşhir ettiği gibi kadının ve doğanın katilisiniz vurgusu bugün tüm muhaliflerin ortak söylemidir

“BU SALDIRI POLİTİKTİR, İDEOLOJİKTİR!”

Kadına yönelik şiddet, erkek egemen düzenin ürünü olan toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin hem temel nedenlerinden hem de en ağır sonuçlarından biridir. Kadına ve doğaya yönelik şiddet; tek bir kadına yönelmiş görünse de aslında tüm kadınları, hepimizi susturmayı,  hatta zihinlerimizi kontrol altına almayı hedefler, bu saldırı politiktir, ideolojiktir! Biz biliyoruz ki bu saldiri, yükselen demokratik ekolojik kadın özgürlükçü toplum paradigmamıza saldırıdır. Demokratik siyaset zemininde eşit temsil ve eşit haklarla irade ve karar sahibi olmamız ülkenin demokratikleştirilmesine soluk borusu olacaktır. Bu saldırılar, kadın mücadelemizi hedeflemekte, kadın kazanımlarımızı gasp ederek, politikleşen, iradeleşen tüm kadınlara dönük saldırıdır.

BÜYÜKŞEHİR’E TAVIR ÇAĞRISI

Mersin Büyükşehir Belediyesine bu durum karşısında tavır almaya davet ediyoruz. Kadın dostu şehirleri doğayı hayvani yok ederek değil kadınlarla işbirliği yaparak var ederiz sözünü hatırlatmak istiyoruz. Erkek meclisiniz bizi temsil etmiyor temsilcimiz olan kadınların yol arkadaşları olarak diyoruz ki erkek egemenliği ile faşizmi tahkim etme girişimlerinin Kadın belediyeciliğinin kazanımlarını tasfiye etme, kadınları dayanaksız, muhatapsız, umutsuz ve güvencesiz bırakma girişimleridir.

Boyun eğmiyoruz meydan okuyoruz. Bulunduğumuz her alanı kadınların çocukların yaşam alanına çevireceğiz. Biz direnen kadınlar var oldukça doğayı tahrip edemeyeceksiniz. Kadınları susturamayacaksınız. Size başkaldırıyoruz. Kadınların kuracağı demokratik ve adil bir ülkeyi hep birlikte inşa edeceğiz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA