MERSİN’DE ÇEVRE FELAKETİNE MERSİN HALKI DUR DİYECEKTİR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE ÇEVRE FELAKETİNE MERSİN HALKI DUR DİYECEKTİR!


 

Haber Merkezi

Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Mersin İl Koordinasyon Kurulu, Polipropilen tesisi yapılarak geleceği karartılmak istenen Akdeniz ilçesindeki Karaduvar Mahalle Muhtarlığını ziyaret etti.

Kurul Sekreteri Seyfettin Atar başkanlığında yapılan ziyarette, muhtar Fikret Altan ve bölgenin kanaat önderleri ile bir araya gelinerek, “Mersin’de çevre felaketine Mersin halkı dur diyecektir!” mesajı verildi.

Ziyaret esnasında yapılması planlanan Polipropilen tesisi, özel endüstri bölgesinin ilan edilmesi, liman ve serbest bölge gelişme alanları, ağır kimya sanayi tesisleri ve çevre sorunları gibi konular ele alınarak değerlendirmede bulunuldu.

BİLİRKİŞİ GELECEK

Görüşme süresince Polipropilen tesisi ile ilgili değerlendirmeler gerçekleştirilip gerek nihai ÇED raporuna gerekse özel endüstri bölgesine açılan davaların devam etmekte olduğu önümüzdeki günlerde bilirkişi heyet toplantısının ve saha denetiminin gerçekleşeceği belirtildi.

Kurulması planlanan petrokimya tesisinin tüm canlılara zararı olacağı başta Karaduvar olmak üzere Kazanlı, Karacailyas, Yeni Taşkent, Adanalıoğlu ve kent merkezi gibi bölgelerin tarım, balıkçılık, turizm gibi sektörlere zarar vereceği vurgusu ön plana çıktı.

Karşılıklı görüşmede Polipropilen üretim tesisi yatırımı projesinin gerek yer seçimi gerekse kent ve çevre hakkı mücadelesi nezdinde uygun olmadığı yer seçiminin yanlış olduğu vurgulanmış birlikte ortak mücadele edilmesi konusunda hem fikir olduğu belirtildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA