MERSİN’DE HASTALAR ADANA’YA SEVK EDİLİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE HASTALAR ADANA’YA SEVK EDİLİYOR


 

Covid 19 salgınında öne çıkan illerden olan Mersin’de, özel ve kamu hastanelerinin doluluğu meclis gündemine taşındı.

Haber Merkezi

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, Mersin'deki özel ve kamu hastanelerinin doluluğunu meclis gündemine taşıdı.

Konuyla ilgili Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın yanıtlaması için soru önergesi veren Milletvekili Turan, “Covid 19 salgını nedeniyle hastanelerin doluluk oranının yüksek olması, insan sağlığını olumsuz etkilemektedir. Hastanelerin kapasitelerinin dolu olması, kamuoyuna verilen sağlık hizmetlerinin yeterli olup olmadığı sorusunu akıllara getirmektedir. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 09.10.2020 tarihinde Türkiye genelinde hastane doluluk oranına ilişkin açıkladığı verilere göre Türkiye genelinde hastane yatak doluluk oranı, yüzde 48 iken, yoğun bakım doluluk oranı ise yüzde 68’dir.

HASTALAR ADANA’YA SEVK EDİLİYOR

Yine aynı tarihli Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın milletvekili olduğum Mersin’e ilişkin açıkladığı rakamlara göre yatak doluluk oranı yüzde 49 iken yoğun bakım yatak doluluk oranı ise yüzde 65’tir.

Fakat Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Mersin’e ilişkin açıkladığı rakamlarla bizzat deneyimlediğim gerçeklik arasında önemli oranda fark var. Öyle ki Fahrettin Koca’nın Mersin’e ilişkin kamuoyuna açıkladığı rakamlardan iki gün sonra Mersin’in Erdemli ilçesinde tarım işçilerinin yaptığı kaza sonucu 33 insanımız yaralanmış ve maalesef iki insanımız hayatını kaybetmiştir. Yaralanan kişilerden biri olan 14 yaşındaki Esma Koç için Mersin’deki özel ve kamu hastanelerinden birine yatışını sağlamak amacıyla hemen hemen bütün hastanelerle iletişime geçtiğimde bütün hastanelerde yatakların dolu olduğuna ve Esma Koç isimli yaralanan tarım işçisini Adana Balcalı hastanesine sevk edilmek zorunda kaldığına birebir şahidi oldum. Mersin’de tanığı olduğum bu olayla birlikte Fahrettin Koca’nın açıkladığı rakamların gerçeği yansıtmadığını açıkça ifade etmek isterim” dedi.

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR

Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yanıt istendi; “09.10.2020 tarihinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kamuoyuna yaptığı açıklamada Mersin’e ilişkin verdiği bilgiler ile sahadaki gerçeklik arasında büyük bir çelişki olmasını nasıl açıklıyorsunuz?

Mersin’deki bütün hastanelerde yataklar dolu olmasına rağmen nerdeyse yatak doluluk oranının yarısının boş olduğu yönündeki kamuoyunu yanıltıcı bilgiler vermenizin nedeni nedir?

Mersin’deki hastanelerdeki doluluk oranlarına ilişkin gerçek rakamları kamuoyuna açıklamayı düşünüyor musunuz?

Mersin’de doluluk oranı yüzde 100 olan hastanelerde yatan hastaların ne kadarı covid 19 nedeniyle ve ne kadarı diğer hastalıklardan dolayı yatmaktadır?

Mersin’de hastanelerde yatak doluluk oranının %100 olduğu dikkate alındığında Mersin’de yaşayan yurttaşlarımızın başta Covid 19 salgını ve diğer hastalıklardan dolayı hizmet alması için bakanlığınız tarafından herhangi bir çalışması olacak mıdır?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA