KÖYLERDE YÜZ YÜZE EĞİTİM | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KÖYLERDE YÜZ YÜZE EĞİTİM


 

Haber Merkezi

Mersin’in, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerinde 5 gün yüz yüze eğitim kararı alındı. Mersin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Mersin Vali Yardımcısı İbrahim Küçük başkanlığında; Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nün 8.10.2020 tarihli ve E.14430520 sayılı “Yüz Yüze ve Uzaktan Eğitim konulu yazısı kapsamında alınacak ek tedbirler ile ilgili kararları almak üzere olağanüstü toplandı.

Koranavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyalizolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, cumhurbaşkanlığının talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildi.

Bu kararlara dayanarak kent genelinde; seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki ilkokullar, ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının bütün sınıf seviyelerinde 12 Ekim 2020 tarihinden itibaren haftanın 5 (beş) günü yüz yüze eğitim yapılmasına, bu karardan itibaren salgınla mücadele süresince ilçelerde hangi okullarda yüz yüze eğitim verileceğine ilişkin kararların İlçe Hıfzıssıhha Kurullarınca alınmasına, Yukarıda belirtilen çerçevede, çalışmaların/ tedbirlerin ivedilikle planlanması/uygulanması ve uygulamada vatandaş/öğrencilerin mağduriyetine yol açacak herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine, uygulamanın başta Mülki Amirler olmak üzere sıralı amirler tarafından denetlenmesine karar verdi.

Mahalle veya beldelerde bulunan, mevcut haliyle eğitim öğretim hizmetlerinde kullanılabilecek fiziki yeterliliği haiz olan kapalı okulların, öğrencilerin öğrenme eksiklerinin telafisinde kullanılmak üzere değerlendirilmesi hususunun, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile iş birliği içerisinde İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca karara bağlanacak.

Mahalle ve beldelerde bulunan fakat mevcut haliyle eğitim öğretim hizmetlerinde kullanılamayacak olup küçük onarım/boya / badana yapıldığında öğrencilerin öğrenme eksiklerinin telafisinde kullanılmak üzere değerlendirilebilecekler, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile iş birliği içerisinde İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca karara bağlanacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA