‘UTANÇ’ YAZISI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘UTANÇ’ YAZISI!


 

Mersin’de bir velinin şikayeti üzerine Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Hüseyin Güvercin Ortaokulu öğretmenlerine gönderdiği Cimer yazısında ‘dekolte’ iddialarına karşı savunma istenerek, utanç yazısına imza attı!

HEDİYE EROĞLU

Pandemi nedeniyle eğitim emekçileri adeta canlarını hiçe sayarken gerici uygulamalar durmak bilmiyor!

Mersin’in Toroslar ilçesinde; Hüseyin Güvercin Ortaokulu velilerinden birisi öğretmenlerin kılık kıyafeti ile ilgili CİMER’e bir şikayet yazısı yazdı. Yazıyla ilgili Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de bilgilendirildi. Bunun üzerine müdürlük, okula bir yazı göndererek kılık kıyafet uyarısı yapmak istedi.

“ERGENLİK ÇAĞINDAKİ ÖĞRENCİLER” VURGUSU!

Müdürlüğün yazısında şu ifadelere yer verildi; “Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi üzerinden müdürlüğümüze yönlendirilen başvuruda okulunuz velisi bazı bayan öğretmenlerin ‘dekoltenin de dekoltesi giyim tarzları olduğu, mini etekli öğretmenlerin ergenlik çağındaki öğrencilerin karşısında nasıl bir eğitim verebildiği, yarınlarımızın geleceği erkek ve kız öğrencilerimiz öğretmenlerimizi örnek aldığı’ ile ilgili iddiaların gizlilik esaslarına riayet edilerek, incelenmesi için en geç 16/10/2020 Cuma günü mesai bitimine kadar bizlere bilgi verilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim”.

“BİR UTANÇ YAZISIDIR”

Gerici tutum ve beraberinde gelen savunma yazısı utancına kentin demokrasi ve emek örgütlerinden tepki yağdı.

Eğitim ve Bilim İş Görenler Sendikası (Eğitim – İş) Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar, CİMER başvurusunun bir utanç yazısı olduğunu söyleyerek, “İlçe Müdürlüğünün gönderdiği yazıda kullanılan ‘dekoltenin dekoltesi giyim tarzları ve mini etekli öğretmenler’ ifadeleriyle kadın öğretmenlerimiz üzerinde yaşam tarzları ve giyim tarzları üzerinden açıkça bir mobbing oluşturma çabası vardır.

RÖNTGENCİYE SORUŞTURMA AÇILMALI

Mahrumiyet alanları olan evlerini sınıfa çeviren öğretmenlerimizin ne anlattığı ile değil de, ne giyindiği ile ilgilenen bu dilekçeyi yazan röntgenci şahsiyet bu cesareti nereden almaktadır.

Bu dilekçeyle özellikle kadın öğretmenlerimize hakaret ve onur kırıcı ithamlarda bulunan bu karanlık zihniyetin yaptığı dilekçe hakkı denilerek kapatılamaz.

Ülkemizin içinden geçtiği bu zor süreçte öğrencilerinin eğitiminin aksamaması için kendi imkanlarını (Bilgisayarını, internetini ve evini ) kullanan fedakar öğretmenlerimiz hakkındaki bu onur kırıcı şikayeti yapan röntgenci şahsiyet hakkında ve bu yazıyı gönderen yetkililer hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mersin Valiliğinin soruşturma açıp suç duyurusunda bulunması bir samimiyet testidir. Atatürk'ün ve Cumhuriyetin öğretmenlerini hiç kimse sindiremez bu çirkin ve asılsız dilekçelerle yolundan döndüremez. Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz” dedi.

“SİZİN KAFANIZ BAŞKATÜRLÜ ÇALIŞMIYOR MU?”

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz da, “Eğitimi beceremediniz şimdi birde  öğretmenlerle mi uğraşıyorsunuz? Hakimin biri çıkar kadın avukatın etek boyu ile uğraşır, İlçe Milli Eğitim Müdürü çıkar kadın öğretmenin dekoltenin dekoltesi ile uğraşır. sizin kafanız başka türlü çalışmıyor mu? önce eğitimi becerin. Öğretmenlerin  ekonomik ve materyal  sorunlarını çözdünüz de artık bunlarla uğraşıyorsunuz sanki. Evlerinde internet bulunmayan yüzbinlerce öğrenci eğitim alamıyor elektronik iletişim aracı bulamadığı için eğitim alamıyor bunları hallettiniz de dekolteye mi geldiniz. Bu ülke karanlık zihniyetlere mahkum edilemeyecek. Valilik ve Milli Eğitim müdürlüğü derhal gereğini yapmalıdır” dedi.

OKUL MÜDÜRÜ: “BİLGİM YOK”

Gazetemizin telefonla ulaştığı Hüseyin Güvercin Ortaokulu Müdürü Adnan Olgun ise konuyla ilgili bilgi sahibi olmadığını söyledi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA