PROJE GENÇLERDEN, DESTEK MEÜ’DEN | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PROJE GENÇLERDEN, DESTEK MEÜ’DEN


 

Haber Merkezi

Gaziantep’te 24–27 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilen Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2020, bu yıl yoğun bir katılımla gerçekleşti. Tüm branşlarda bin 865, sadece lise branşında toplam 30 projenin yer aldığı TEKNOFEST 2020'de Eyüp Aygar Fen Lisesi öğrencileri, projeleriyle 7. sırada yer almayı başardı. Ekip üyeleri, Mersin Üniversitesi'ne teşekkür ziyaretinde bulundu.

MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve Genç Girişimci Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Duygu Hıdıroğlu’nun ev sahipliğinde Mersin Üniversitesi Senato Odası Toplantı Salonunda gerçekleşen teşekkür ziyaretine; Eyüp Aygar Fen Lisesi Fizik Öğretmeni ve proje danışmanı Ercan Halavut ile projede yer alan öğrenciler Mustafa Sungur Doğan, Ahmet Metehan Zile, Yusuf Demir ve Arda Tuncar katıldı.

"Formhub” adını verdikleri takımla, tarım konusunda toprak yapısına uygun ürün seçimi ve toprağın pH, sıcaklık ve nemini ölçen bir kit olarak geliştirdikleri projeyle festivale katılan öğrenciler, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı'ya ve Genç Girişimci Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Duygu Hıdıroğlu’na kendilerine sundukları destek nedeniyle teşekkürlerini sundu.

Samimi bir ortamda ve sohbet şeklinde geçen ziyarette; Çamsarı, tüm ekibi tebrik ederek sözlerine başladı. Hedefi olan, çalışkan öğrencilerle sohbet etmekten çok keyif aldığını belirten Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, “Okuduğunuz okulla, yaptığınız işlerle güzel bir yola girmişsiniz. Bu çalışmaların sizi ileride nereye götüreceğinin bilincinde olursanız, o zamanı boşa harcamamanın önemini anlarsınız. İnşallah vatana, millete hayırlı, kurumlarınızı ve kendinizi yücelten güzel işler yapmaya devam edersiniz.” dedi.

Dünyanın an be an  gelişim içinde olduğunu ve ülkemiz açısından da bu gelişime ayak uydurmanın hayati önem taşıdığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Çamsarı, “TEKNOFEST gibi girişimlerle sizlerin vizyonu açılacak. Orada gördüğünüz projelerle kendinizi geliştireceksiniz. Sizin yerinizde olsam Üniversitemizin Teknopark’ına giderim. Firmaları gezerim. Mesela ilgi duyduğunuz alanlarda bir firmaya gidin, rica edin. İçeri girin, bakın. Orada insanlar ne yapıyor, nasıl çalışmalara imza atıyor. Çok etkilenirsiniz.” ifadelerine yer verdi.

Mersin Üniversitesi içerisinde yer alan Teknopark’taki başarılı firmalar ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, ayrıca genç öğrencilere bir müjde de verdi. Rektör, “Allah nasip etti. Üniversite olarak ikinci bir Teknopark’ı kurduk. Agropark. Yani Tarım Teknopark’ı. Tarsus’ta kuruldu. Temeli atıldı. Bakanlıktan alacağımız destekle çalışmalarına başlayacak. Bu konuda şu anda Türkiye’de başka bir örneği yok. Bu önemli yapıda; Üniversitemizle birlikte, Ticaret Sanayi Odası ve Tarsus Üniversitesi gibi bütün ileri gelen kurumlar yer almakta. Buradan çıkan projeler, vatana millete büyük katkı sağlayacak.” dedi.

Öğrencilere; bir fikrin gelişmesi için çaba harcamaları gerektiğini ve olmaz gibi gelen şeylerin bile hayal kurarak, çalışarak başarılabileceğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Çamsarı, konuşmasında “Şu anda yaptığınız bu projeyle bir avantaja sahipsiniz. Bu, multidisipliner dediğimiz çalışma. Mesela bir ziraat mühendisi ile yazılımcıyı bir araya getirebilsek, fikir fırtınası yaptırabilsek -ki Teknopark’ın ana amacı budur- bu sayede fark yaratılır ve başarılı bir çalışmaya dönüşür.” ifadelerine yer verdi.

Ülkemizde yapılamayacak bir şeyin olmadığına inandığını belirten Rektör; gelişimimiz için yazılım ve tarım sektörünün de çok önemli olduğunu, ancak en büyük çalışma alanının ‘enerji’ olması gerektiğini belirterek “Bu 10 senede biz milli özgüven kazandık. Biz SİHA'mızı yaptık. Dünyada da ilk 3’e girdik. Sadece 5 senede oldu bu. Yeter ki, biz bunu yapabiliriz diyelim ve o yönde çalışalım. Çok çalışmak zorundayız. Ancak böyle bir yerlere geliriz.” dedi.

MEÜ Genç Girişimci Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Duygu Hıdıroğlu ise “Genç Girişimci Merkezimize bağlı Girişim Limanı olarak bu başarı hikayesine en başından itibaren her türlü desteği verdik. TEKNOFEST 2020’de, 30 proje arasında 7. olan bu gençlerimizle gurur duyuyoruz. Merkez olarak bu tür çalışmalara ve projelere destek vermeye devam edeceğiz. TEKNOFEST 2021 olarak, şimdiden destek verdiğimiz 10 projemiz var” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA