AKP VE MHP’LİLER KADIN MECLİS ÜYESİNİN ÜZERİNE YÜRÜDÜLER! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKP VE MHP’LİLER KADIN MECLİS ÜYESİNİN ÜZERİNE YÜRÜDÜLER!


 

Büyükşehir Meclisi, Akkuyu Nükleer Santrali’ne dair imar görüşmelerinde HDP’li Bedriye Kuş’un, “Biz doğa düşmanı, hayvan, insan düşmanı arıyoruz işte o düşmanlar meclisin içerisinde” demesi üzerine gergin anlar yaşandı. Bazı AKP ve MHP’liler Kuş’un üzerine yürüdü.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Akkuyu Nükleer Santrali’ne ilişkin imar düzenlemeleri görüşmelerinde gergin anlar yaşandı.

Ağustos ayında kabul edilen imar düzenlemeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından veto edilmemişti. Bunun üzerine çevrecilerin önderliğinde bine yakın itiraz dilekçesi toplanarak, kentin nükleer karşıtı duruşuna destek vermek amacıyla düzenlemelerin iptali istendi.

İtiraz dilekçeleri meclis öncesi ilgili komisyonlarda Cumhur İttifakı’nın oy çokluğuyla reddedilirken, mecliste de gerilime neden oldu. 

Konuyla ilgili görüşmelerde söz alan HDP’li Meclis Üyesi Ali Tanrıverdi, kendisininde itiraz dilekçesi verdiğini vurgulayarak, “Burada usul hatası var, ayrıca içerik olarak da kabul edilebilir değil.Bu proje ile 46 bin metrekarelik orman alanı yok edilmek isteniyor, gelin bu teklifleri reddedelim” çağrısı yaptı.

NKP SÖZ İSTEDİ

Bu esnada Nükleer Karşıtı Platform Dönem Sözcüsü Aycan Özkan söz istedi. Ancak araya giren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer  “STK’lar komisyon toplantılarına katılabiliyor. Komisyon üyesi olmayan meclis üyeleri de komisyon toplantılarına katılabiliyor. Oy hakları yok ama değerlendirmelerde bulunabiliyorlar” dedi.

“DÜŞMAN MECLİSTE”

Ancak daha sonra HDP’li Meclis Üyesi Bedriye Kuş’un söz alması üzerine meclis gerildi.

Kuş, “Biz doğa düşmanı, hayvan, insan düşmanı arıyoruz işte o düşmanlar meclisin içerisinde” demesi üzerine salon gerildi.

TANSİYON YÜKSELDİ

AKP’li Bozyazı Meclis Üyesi Mevlüt Ok başta olmak üzere bazı AKP ve MHP’li Meclis üyelerinin tepki göstererek ayağa kalkıp Kuş’un üzerine yürümesi ile salonda tansiyon yükseldi.

Kendilerine hakaret edildiğini savunan AKP ve MHP’li Meclis üyeleri Kuş’un özür dilemesini isterken, CHP ve HDP’liler yaşananlara tepki gösterdi.

AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin tepki göstermesi üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer oturuma 5 dakika ara verdi.

Başkan Seçer’in ara sonrası meclisi sürdürmek istemesi üzerine MHP ve AKP’li meclis üyelerinin tepkisi sürdü. Hakaret edildiğini ve özür beklediklerini söyleyen Ekmekçi’ye, Seçer, “Hakaret yok olsa ben müdahale ederim” yanıtı verdi

GÜNDEM DIŞI KONUŞMA TARTIŞMASI

Daha sonra söz alan AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Gültak ise gündem dışı konuşmalara izin verilmemesini istedi.

Başkan Seçer ise “Konuşulan konular meclisin konusu. Burada kabul-red oyu kullanacak meclis üyelerimiz var. Meclis üyelerimizin neden red verdiklerini açıklayacağı konuşmalar yapılıyor. Toplumu aydınlatmak zorundayız. Konuşmaktan zarar çıkmaz. Biz örneğiz.  Konuşmak için buradayız. Parmak sayısına göre demokrasi olmaz. Birbirimizi ikna edeceğiz. Mutlak doğru yok. Gündem dışı konuları burada çok konuşmamız lazım haklısınız. Zaten bunun için de dilek ve temenniler var.  Konuşmak güzel bir şeydir, eğer aydınlatıcı, faydalı ise. Onun için ara verdiğimizde ortalığı sakinleştirmek istedim. Tartışma büyümesin diye yapıyoruz bunları” dedi.

Ancak tartışmalara rağmen nükleer santral ile ilgili imar düzenlemelerine yönelik itirazlar kabul edilmedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA