EMEKLİLER SADAKA İSTEMİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EMEKLİLER SADAKA İSTEMİYOR!


 

Haber Merkezi

Aile ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk "Bu yıl ağustosta 8,2 milyon işçi, 2,6 milyon Bağ-Kur ve 2,3 milyon memur emeklisi olmak üzere toplam 13,1 milyon emekliye 30,5 milyar lira aylık ödeme yaptık" ifadesini kullandı.

Bir bakanın emeklilere ödenen maaşı "övgü" konusu haline getirmesi Türkiye için bile şaşırtıcı ve fazla. Bakanın bu çıkışı tepki çekerken, emekliler insanca yaşam için maaşlarına yeniden düzenleme istedi.

Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şube Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Akbudak, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Emekli yıllarca çalıştı. Vergisini ödedi, sosyal güvenlik ve sağlık primlerini yatırdı. Zamanı gelince emekli oldu. Yaşlılık maaşı almaya başladı. Bu maaşları sadaka olarak değil geleceğe güvence olarak yatırdığı primlere esas olarak almaktadır.

EMEKLİ GEÇİNEMİYOR

Yıl başından bu yana temel tüketim mallarına yüzde 50'lere varan oranlarda zam yapılmasına rağmen emekliye sadece yüzde 5.75 oranında zam verilmesi kabul edilemez. Toplum sağlığı meselesi olması gereken korona virüsü salgınında gıda ve sağlık harcamalarına yönelik destek verilmeyerek emekliler ekmek ile maske arasında sıkıştırıldı.

EMEKLİ NE İSTİYOR?

Yeni emekli olacaklar için maaş hesaplama yöntemi ile mağdur. Yeni emekli olabilmek için gereken şartlardan dolayı mağdur. Sağlık sisteminde katkı payları ile mağdur. TÜİK enflasyon hesabı ile mağdur. Yılda 2 kez verilen ve çıktığından beri hiç artış görmeyen ikramiye rakamları ile mağdur.

Emeklilere; En düşük emekli maaşı asgari ücret düzeyinde olmalıdır. Emekli zamları yüzdeli değil seyyanen olmalı eşitsizlik giderilmelidir. 2000 yılı sonrası emeklilerin beklediği intibak bir an önce çıkarılmalıdır. İkramiyelerin tutarı arttırılmalıdır. Sağlık hizmeti alırken yapılan kesinti ve katkı payları kaldırılmalıdır. Sağlık hizmetleri tamamen ücretsiz ve kamu denetiminde olmalıdır. Elektrik, su, doğalgaz ve ulaşım emekliler için indirimli olmalıdır” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA