ANIT AĞACIN ZEYTİNİ ERDOĞAN’A HEDİYE EDİLECEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ANIT AĞACIN ZEYTİNİ ERDOĞAN’A HEDİYE EDİLECEK


 

Mersin'in Mut ilçesinde Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca 'Anıt Ağaç' olarak tescil edilen bin 300 yıllık zeytin ağacının meyvesi ve yağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderilecek.

Gövde çapı 6 metre 28 santimetre olan, ilçe merkezine 30 kilometre mesafede bulunan Haydarköy Mahallesi'ndeki zeytin ağacı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ekiplerinin incelemesi sonucu, Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun kararı ile 'Anıt Ağaç' olarak tescil edildi. 10 Şubat 2010 tarihinde ise bin 300 yıllık olduğu belirlendikten sonra bölgeye gidenlerin uğrak yeri haline gelen ağacın meyvesi ve yağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye edilecek.

Mut Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ali Osman Çelik, "Anıt zeytin ağacımızın bin 300 yıl önce dikildiği ya da kendinden oluştuğu tescillendi. Bu ilçemizin zeytin sektöründe çok önemli bir yere sahip olduğu, zeytinin anavatanının Mut olduğunun tescil edildiği anlamına gelmektedir. Zeytin ağacından toplayacağımız zeytinimizi ve sıktıracağımız zeytinyağımızı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a hediye edeceğiz" dedi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA