İŞ DÜNYANIN GÖZÜ PLANLARDA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞ DÜNYANIN GÖZÜ PLANLARDA!


 

Mersin’in 1/5 binlik kent planlarının bütüncül şekilde yapılmasını isteyen MESİAD Başkanı Hasan Engin, “1/100 binlik planları onaylayan makamlar, kısıtlar koymadan 1/5 binlik planları bütüncül olarak onaylamalıdır” diyerek yatırımların önünün açılması için çağrıda bulundu.

Haber Merkezi

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, kent planlarının zaman kaybedilmeden bütüncül olarak yapılması için çağrıda bulundu. Kentimizde yatırım ve istihdamın artırılması için planların onaylanmasının önemine değinen Başkan Engin, “Mersin’in planlar için kaybedecek zamanı yok” dedi.

“Kentlerin anayasaları kent planlarıdır” diyen Engin, “Kentlerin doğru akslarda, doğru yatırımlarla büyümesi ve kentsel yaşam kalitesi yüksek metropollerin oluşturulması kent planlarının sonucudur. Planların zaman kaybına neden olmadan kentin önünü açması önemlidir. Mersin 1/100000 Ölçekli Çevre Düzeni Planlarını 20 yılı aşkın süre bekledi ancak, şimdi de 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planlarını bekliyoruz. Planların bütüncül şekilde yapılması, birçok yatırımı planlardan dolayı bekleyen kentimizin yararına olacaktır. 1/100000’lik planları onaylayan makamlar, kısıtlar koymadan 1/5000’lik planları bütüncül olarak onaylamalıdır. Net görüşlerini açıklamayan Tarım ve Orman Bakanlığı, ivedilikle planların önündeki engelleri kaldırmalıdır. Tarım, turizm, sanayi ve lojistik gibi alanlarda iddialı olan Mersin’de birçok yatırım imar planları nedeni ile yapılamamaktır. Planlamalarda sanayi, turizm, lojistik, liman, serbest bölge ve organize sanayi bölgelerine (Tarım, hayvancılık, Endüstriyel) önem verilmesini, kentimizin 40-50 yıllık geleceğinin planlanmasını öneriyoruz.” ifadelerini kullandı.

“SANAYİ VE YERLEŞİM ALANLARI ARASINDAKİ MESAFE GÖZETİLMELİDİR”

Sanayi ve yerleşim alanları arasında olması gereken mesafelerin gözetilmesinin hem insan sağlığı hem de sanayi alanlarının genişleme alanlarına sahip olması açısından önemine değinen Başkan Engin, “Otoban-Serbest Bölge bağlantı yolunun doğusundan Tarsus istikametinde kalan kısımda sanayi yatırımları, depolama ve lojistik alanları yoğundur. Bu alanlar, endüstriyel ve lojistik depolama alanları olarak belirlenmelidir. Sanayi alanlarının imar planlarında işaretlenmesi ve bu yerlerin üretim yapacaklara tahsis edilmesi, yatırım oranlarımızı arttıracaktır. Plarnlar,ilerleyen yıllarda sorunlara mahal vermeyecek şekilde yapılmalı, sanayicilerimiz ile birlikte her kesimin görüşleri alınmalıdır. Planlarda sanayi ve yerleşim alanları arasındaki mesafe gözetilmelidir” dedi.

“PLANLARIN ONAYLANMASI İLE KARBOĞAZI’NDA YATIRIMLAR BAŞLAYACAKTIR”

Kent planlarının hayata geçirilmesi ile Mersin’in yatırımlar için daha cazip hale geleceğini kaydeden Başkan Engin şu ifadeleri kullandı:

Günümüzde bacasız sanayi olarak nitelendirilen turizm birçok ülkenin başlıca gelir kaynağı olmuştur. Turizm potansiyeli yüksek ilimizde turizm alanları, 1/5000’lik kent planlarında işaretlenmeli ve genişleme alanları planlanmalıdır. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde olan Karboğazı Turizm Bölgesi, eşsiz doğası ve kayak imkanları ile kış turizminin yapılması açısından önemlidir. Bu bölgenin altyapısının tamamlanması ile turizm yatırımcıları yatırım hamleleri başlatacaktır. Kar yağışı bakımında fakir sayılan bölgemizin aksine burada metrelerce biriken karlar, haziran ayına kadar yerde kalmaktadır. Karlı gün sayısı bakımından zengin olan bu bölgemize yapılacak tesisler sayesinde Mersinliler kayak için başka illere gitmekten kurtulacağı gibi; aynı zamanda çevre illerden de kentimize turistler gelecektir. Kent planlarının onaylanması ile burada yatırımlar başlayacaktır. 1/5 binlik planlar, Turizm Bakanlığınca bir an önce onaylanıp kamunun hizmetine sunulmalıdır.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA