PARA CEZASI İLE YILMAYACAKLAR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PARA CEZASI İLE YILMAYACAKLAR!


 

Sosyal mesafe ve maske takılmadığı gerekçe gösterilerek 70 bin TL’ye yakın para cezası kesilen Mersin Kadın Platformu üyesi 35 kadın; kesinlen cezaların kadın mücadelesine set çekmek için yapıldığını vurgulayarak, itiraz ettiler.

AYŞENUR ÖNAL

Mersin Kadın Platformu üyesi olan 35 kadına son 3 eylemlerinde 70 bin TL’ye yakın para cezası verildi. Ceza; Mersin Umumi İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları gerekçe gösterilerek, “6284 sayılı yasa ile İstanbul Sözleşmesi uygulansın” demek için sokaklarda toplanan kadınlara sosyal mesafeye uyulmadığı ve maske takılmadığı gerekçesiyle kesildi. Kesilen cezalara tepki gösteren kadınlar, “Mücadelemizi cezalarla durduramayacaksınız!” demek için Mersin Adliyesi önünde açıklama yaptı.

KADINLAR YILDIRILMAYA ÇALIŞILIYOR!

Kadın Platformu üyesi Esra Ergüzeroğlu, ceza için gerekçe gösterilen sebeplerin tamamen kadın mücadelesini engellemek için olduğunu vurguladı. Adliye’ye itiraz dilekçesi bırakmaya geldiklerinde 10 kişinin aynı asansörde olduğunu belirten Ergüzeroğlu, sosyal mesafenin devlet kurumlarında olmadığını, sadece kendilerini yıldırmak için uygulandığını belirtti.

“ŞİDDET HIZLA ARTIYOR!”

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi’nin de destek olduğu açıklamada konuşan Avukat Zelal Akgül, “Şiddet sadece ülkemizde değil tüm dünyada dramatik boyutlara ulaşmış durumdadır ve hızla artmaktadır. Kadınlar ise şiddetin yükseldiği her tarihsel süreçte olduğu gibi saldırıların ilk hedefi olmaya devam etmektedir. Bunun en son örneği; Mersin Kadın Platformunun Temmuz ve Ağustos aylarında yapmış olduğu basın açıklamalarına yönelik olarak verilen idari para cezasıdır” dedi.

“KADIN MÜCADELESİ KIYMETSİZ KILINMAYA ÇALIŞILIYOR”

Akgül konuşmasını şöyle sürdürdü;

“İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme söylemleri ve tüm ülkede artarak işlenen kadın cinayetlerine yönelik tepkilerini göstermek için yapmış oldukları basın açıklaması ve etkinliklerinden dolayı birçok kadın arkadaşlarımız hakkında keyfi idari para cezaları uygulanmıştır. Verilen bu idari para cezalarının amacı, esasında kadın mücadelesini yıpratmak, ekonomik olarak zorda bırakmak ve toplum nezdinde kadın mücadelesi kıymetsiz kılmaya çalışmaktır.

“YAŞASIN KADIN MÜCADELESİ”

Oysaki Mersin Kadın Platformunun yaptığı basın açıklamaları ve İstanbul Sözleşmesinin önemini vurgulamak için yaptığı etkinlikler yasal çerçevede yapılmış ve hukuka uygundur.  Verilen idari para cezalarının iptali amacıyla yapılan itirazlarla yanlıştan dönüleceğine inancımız tamdır. Dünyada olduğu gibi Türkiye’ de de kadınlara yönelik işlenen cinayet ve şiddetin son bulması için İstanbul Sözleşmesinin tam ve eksiksiz bir biçimde uygulanmasını talep ediyoruz. Kazanımlarımızdan ödün vermeyeceğimizi, mücadelemizin devam edeceğini belirtiriz. Yaşasın kadın mücadelesi.”

Yapılan basın açıklamasının ardından eski eşi Özkan Yarbi tarafından bacağından vurulan ve hala koltuk değnekleri ile yürümek zorunda kalan Hatun Koç’un davasını takip eden kadınlar, hiçbir cezanın kendilerini durduramayacağını ve her zaman mücadele edeceklerini belirttiler.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA