BARO’DAN; SİYASİ PARTİ SEÇİMLERİNE TEPKİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BARO’DAN; SİYASİ PARTİ SEÇİMLERİNE TEPKİ!


 

Pandemi bahane edilerek baroların seçimleri ertelenirken siyasi parti kongrelerinin hız kesmeden sürmesine tepkiler artarak büyüyor!

Haber Merkezi

İçişleri Bakanlığı, virüs nedeniyle etkinlikleri 1 Aralık’a kadar erteledi. İllerdeki baro seçimleri de yasağa takıldı. Ancak YSK siyasi partilerin kongrelerinin gerçekleştirilmesinde sakınca bulmadı. Üstüne üstlük YSK, baroların seçimlerini erteleme kararı iptaline de geçit vermedi.

Yaşananların ardından siyasi partilerin hız kesmeyen kongrelerine Mersin Barosu’ndan tepki geldi. Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Ülkemizin hukukla sınavı pek iyi gitmiyor” diyerek, yazılı açıklamasında tepkisini dile getirdi.

“HALA; ANAYASA’YA İNANYORUZ”

Başkan Yeşilboğaz, “Hepimiz her seferinde gerek yargı organlarının gerekse de kamu kurumlarının vermiş oldukları kararları hayretle karşılıyor ve bu kadar da olmaz diyoruz. Nedeni ise özelikle bizim gibi hukuka demokrasiye inanmış insanların hala ülkeyi Anayasa devleti olarak görmemizdir. 

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının; 6. maddesinde, hiç bir kimse ve organın kaynağını Anayasadan almayan bir devlet yetkisini kullanamayacağı, Temel Haklar ve Ödevler başlıklı ikinci kısım'ın 67. maddesinde vatandaşların seçme,seçilme ve siyasi faaliyette bulunma temel hakkına sahip olduğu, 13.maddesinde temel hak ve hürriyetlerin özlerine dokunulmaksızın Anayasanın ilgili maddelerinde belirtilen sebeplere bağlı olarak ve ancak kanunla sınırlandırılabileceği, düzenlenmiştir.

“GİYDİKLERİ CÜBBELERİNİN HESABINI UMARIM VEREBİLİRLER”

Anayasamız seçimlerle ilgili tüm yetkiyi YSK’ya vermiştir.YSK bir yüksek yargı organıdır. Görevi de seçimlerin şeffaf,düzen içinde ve dürüst bir şekilde yapılmasını sağlamaktır.

1136 sy.lı Avukatlık Kanunu Ek 3.maddesinde ve geçici 23.maddesinde baroların tüm kurullarının seçimlerinin 2020 yılı Ekim ayının ilk haftasında yapılacağını net bir biçimde belirtmiştir.

Ancak Anayasal organ olan YSK, kendi mutad kararlarına ve yerleşik görüşlerine aykırı olarak ve de kendi varlığını inkar edercesine, yasal bir düzenleme yapılmamasına rağmen ve de seçimleri erteleme konusunda hiç bir yetki ve görev verilmemesine rağmen baro seçimlerinin ertelenmesine karar vererek yetkisini aşarak yasalara aykırı davranmıştır.

Ancak aynı YSK, Covid 19 nedeni ile baro seçimlerini ertelerken, siyasi partilerin kongrelerinin ertelenmesine gerek olmadığına karar vererek artık ülkenin en tartışılan yargı kurumu olma özelliğini kazanmışlardır. Tarih önünde verdikleri kararların giydikleri cübbelerinin hesabını umarım verebilirler” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA