TARSUS YERYÜZÜ PAZARI 18 EKİM’DE AÇILIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS YERYÜZÜ PAZARI 18 EKİM’DE AÇILIYOR


 

Haber Merkezi

Tarsus Yeryüzü Pazarı 18 Ekim’de Kubat Paşa Medresesi önünde açılıyor. Pazar, iyi, adil ve temiz üretim yapan bölge yerli üreticilerinin ürünlerini tüketicilerle buluşturacak.

Türkiye’nin 4’üncü, dünyanın ise 70’inci ‘’Yeryüzü Pazarı’’ Tarsus’a açılmak için gün sayıyor. Tarsus Belediyesi, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Tarsus Ticaret Borsası, Tarsus Ziraat Odası ve Tarsus Slow Food işbirliğinde açılacak Tarsus Yeryüzü Pazarı hızlı yaşam temposuna karşı bir duruş geliştirmek ve yok olmaya yüz tutmuş yerel yeme-içme alışkanlıklarını korumak amacıyla İtalya’da başlatılan Slow Food hareketinin bir parçası. Sağlıklı ve hakkaniyetli beslenme kurallarını hayata geçirmek için kurulan bu pazarlar, iyi, adil ve temiz üretim yapan yerli üreticilerin tüketicilerle buluşmasını sağlamasının yanı sıra yerel gıda kültürlerinin ve biyoçeşitliliğin korunması açısından da önemli bir görev üstleniyor.

ULUSLARARASI TANITIM

Tarihi Kubat Paşa Medresesi önünde kurulacak Tarsus Yeryüzü Pazarı’nda, iyi, adil ve temiz üretim yapan bölge yerli üreticilerinin ürünleri sergilenecek. Tarsus’a ve yöreye özgü tatların tüketicilerle buluşturulacağı Tarsus Yeryüzü Pazarı ile kentin ve bölgenin uluslararası alanda tanıtımı hedefleniyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA