“OKULLAR AÇILDI, DİKKATLİ OLALIM” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“OKULLAR AÇILDI, DİKKATLİ OLALIM”


 

Haber Merkezi

Corona virüsü salgınından dolayı, okullarda 2, 3, 4, 8 ve 12’nci sınıf öğrencilerinin yüz yüze eğitime başlaması ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkan vekili ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı’dan, her yıl olduğu gibi, bu yılda şoförlere “Okullar açıldı lütfen dikkatli olalım” çağrısı geldi.

İkişer gün arayla da olsa başlayan 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında küçük yaşta binlerce çocuğun maske takarak stresli bir şekilde evinden okula-okuldan evine gideceğini söyleyen Sarı, “Bu gergin ortamdan da etkilenen çocuklarımızın yetişkinler kadar kuralları bilemeyecekleri gibi, bazı küçüklerin uykusunu alamamış olmasından da kaynaklanan ‘dikkat’ problemleri olabilir. Yola kaçan topunu almak için yola aniden çıkabileceği ihtimalini de göz önünde bulundurmak telafisi mümkün olmayan kaza ve felaketlerin önlenebileceğini de unutmayalım” dedi.

Okul servislerinin önemine de dikkat çeken Başkan Veysel Sarı, bu konudaki düşüncelerini de şu kelimelerle ifade etti; “Özellikle servis araçlarının yeterli koruyucu önlemler almasının yanı sıra öğrencilerin ailesine sağlıklı bir şekilde kavuşmasını sağlaması dışında servis aracı yönetmeliği, azami hız ve kapasite kurallarına çok ama çok dikkat etmelidir.

Bizleri oldukça üzen istatistikî bilgi ise, geçen yıllarda olduğu gibi ülke genelinde trafik kazaları oluş sıralamasında İstanbul ilk sırada Mersin ise maalesef 81 il arasında 7. sırada yer almıştır.  Bunun yanı sıra trafiğe çıkan araç sayısında da büyük artışlar olurken TUİK verilerine göre 2020 yılının Ağustos ayı itibarıyla Mersin’de trafiğe kayıtlı toplam 633 bin 964 adet taşıt bulunurken, bu taşıtların yüzde 45,2'sini otomobil, yüzde 24,1’i motosiklet, yüzde 17,3’ü kamyonet, yüzde 5,7’sini traktör, yüzde 5,3’ü kamyon, yüzde 1,4’ü minibüs, yüzde 0,8’i otobüs, yüzde 0,2’si ise özel amaçlı taşıtlar oluşturmaktadır. Durumun böyle olması nedeniyle her yıl binlerce insanımızı çoğunlukla sürücü hatalarından kaynaklanan trafik kazalarında kaybediyor olmamız bizlere, yani tüm sürücülerin çok ama çok dikkatli olmalarının gerekliliğini işaret etmektedir. Unutmayınız ki, kazaları araçlar değil, kurallara uymayan ve dikkatsiz sürücüler neden olur. O yüzden lütfen dikkatli davranarak yuvalara ateş düşürmeyin” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA