OKULLARIN DURUMU ENDİŞE VERİCİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

OKULLARIN DURUMU ENDİŞE VERİCİ!


 

Eksiklikler giderilmeden açılan okullar ilk gündem endişeye neden oldu! Mersin’de bazı okullarda öğrencilere maske dağıtılmazken, bazılarında ise okulların tuvalet kağıdı, sabun, peçete ihtiyacı karşılanmadı! Ayrıca ikili eğitim yapılan okullarda dezenfekte işleminin yapılamadığı da görüldü!

HEDİYE EROĞLU

Türkiye genelinde yüz yüze eğitimde ikinci aşamaya geçildi. Bu sabah okullarda çalan ders zili ile birlikte, ilkokul 2, 3, 4 ile 8, lise hazırlık ve 12'nci sınıf öğrencilerinin yanı sıra özel eğitime ihtiyacı olan öğrenciler yüz yüze eğitime başladı. Okullardan ilk görüntüler de geldi. Ancak yetersiz tedbir ve önlemlere rağmen başlatılan ikinci aşamaya eğitim emekçilerinden tepki geldi.

OKULLARDA RİSK BÜYÜK!

Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar, gazetemize konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Bugün 2, 3,4, 5, 8 ve 12’inci sınıflar okula başladı. Okullarda eksiklikler olduğu, bazı okullarda öğrencilere maske dağıtılmadığı görüldü. Gönderilen maskelerin öğrenci sayısı ile eş değer olmadığı, yetersiz kaldığı görüldü. Sınıflarda dezenfektan dağıtımı yapılmadığı, bazı okulların tuvalet kağıdı, sabun, peçete ihtiyacını karşılamakta yetersiz kaldığı, hatta bazı okullarda hiç olmadığı görüldü. Teneffüslerde öğrencilerin sosyal mesafeye uyması da söz konusu olmazken, aynı zaman diliminde teneffüse çıkılması nedeniyle sorunlar oluştu. Bahçelerin yetersiz kaldığı da bir başka sorun olarak karşımıza çıktı. 

SINIFLAR DEZENFEKTE EDİLEMEDİ!

İkili eğitim yapan okullarda özellikle sabahçı öğrenciler gittikten sonra sınıfların dezenfekte edilemediği görüldü. Yeterli temizliğin yapılamaması öğrenciler için risk oluşturdu. Eğitim-öğretimin Milli Eğitim Bakanlığı’nın hiçbir önlem almadığı görüldü. Ne yazık ki bu dönem bunun yansımalarını hep beraber göreceğiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA