AŞI YOK, ALTERNATİF TEDAVİLER VAR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AŞI YOK, ALTERNATİF TEDAVİLER VAR!


 

Riskli grupta yer alan kronik hastalar ve 65 yaş üstü vatandaşlara önerilen zatürree aşısı hakkında doğruları anlatan Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, aşının Covid-19’dan korumadığını ama bağışıklığı güçlendirdiğini vurguladı.

AYŞENUR ÖNAL

Covid-19 virüsüne karşı tam olarak tedavinin bulunmamasının yanı sıra, normalleşme ile işlerine giden ve birçok insanla temas halinde olan vatandaşlar endişeli. Ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “Her vaka hasta değildir” açıklamasının ardından sayıların da yanlış verildiğini öğrenen vatandaş, kendine alternatif tedavi ve izolasyon yöntemleri almaya çalışıyor.

Doktorlar ise iyi yönetilemeyen pandemi sürecinde; 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan kişilere zatürree ve grip aşısı öneriyor. Aşılara dair açıklama yapan Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, Covid-19’dan korumasa dahi riskli grupta yer alan kişilerin bağışıklık sistemlerini güçlü tutması için bu aşıları vurulması gerektiğini söyledi.

COVİD-19’DAN KORUMUYOR AMA!

Tıp dilinde zatürree aşısının pönomoni olduğunu belirten Antmen, “Pnömokok mikrobuna karşı üretilmiş bir aşıdır. Yani sadece pnömokokla oluşan hastalıklardan korur. Bu aşı sadece bu virüsle olan zatürreelere karşıdır. Bu olay gripte çok olur. Grip dediğimiz şey Hemofilus influenza. Ki o da kışın oluyor ve bu yüzden de grip aşısı kışın çıkarılıyor. Bu yüzden gribin yaptığı bir zatürree mi, Covid-19’un yaptığı bir zatürree mi yoksa direk pnömokok mikrobunun yaptığı bir zatürree olduğu karışmasın diye biz özellikle 65 yaş üstü kişilere ve kronik hastalığı olan herkese bu aşıyı öneriyoruz” dedi.

KRONİK HASTALIĞI OLANLAR DİKKAT!

Bu aşının kesinlikle Covid-19’un yaptığı zatürreeden korumadığını vurgulayan Antmen, “Kronik hastalık, şeker hastaları, tansiyon hastaları, kronik böbrek yetmezliği, kalp yetmezliği ve kalp hastalıkları, koah gibi akciğer hastalıkları ve astım gibi doğuştan olan ya da daha sonra erişkin yaşa gelindiğinde kapılan ve ömür boyu süren ve vücudun direncini çok düşüren hastalıklardır. Örneğin şeker hastasıysanız Covid-19’a yakalandığınızda ağır geçirme olasılığınız 10 kata kadar fazla oluyor. Bu açıdan da bu tür hastaların mutlaka bu aşıları yaptırması gerekiyor” sözlerine yer verdi.

“YETERLİ AŞI YOK AMA AİLE HEKİMLERİ SIRAYA KOYUYOR”

Kronik hastalığı olan kişilerin sadece Covid-19’u değil grip ve zatürreeyi de ölümcül derecede ağır geçirebileceğini söyleyen Antmen, “Bu açıdan da kesinlikle kronik hastalığı olanlar ve 65 yaş üstü olanların mutlaka grip ve zatürre aşısını yapmalarının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Şöyle bir sıkıntı da var. Grip aşısı daha gelmedi Türkiye’ye, pönomokok aşısı da sayılı veriliyor aile hekimliklerine ama aile hekimleri başvuranları sıraya koyuyor ve sırayla bu aşıları yapıyor. Bizim özellikle ricamız 65 yaş altı olan ve kronik hastalığı olmayanlar talep etmesin aile hekimliğinden. Çünkü bu kadar aşımız yok kesinlikle” diyerek vatandaşları uyardı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA