KARACAOĞLAN GÖLETİ’NE İLK KAZMA VURULDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KARACAOĞLAN GÖLETİ’NE İLK KAZMA VURULDU


 

Haber Merkezi

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Mersin’e yaptığı yatırımlarla Mersin’in mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Mersin’de son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.

Mersin’de DSİ Genel Müdürlüğü’nün baraj, gölet ve sulama tesislerinin yanı sıra ıslah çalışmalarıyla da çiftçiler desteklenirken, Mersinli vatandaşların olası taşkın zararlarından korunmasına da devam ediliyor.

Mersin’in Erdemli ilçesinde çalışmalarına başlanılan Karacaoğlan Göleti hakkında yazılı açıklamada bulunan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız; “Mersinli çiftçi kardeşlerimizin talepleri doğrultusunda “Mersin-Erdemli Karacaoğlan Göleti İnşaatı” çalışmalarına başlamış olduğumuzu büyük bir memnuniyetle ifade etmek istiyorum.

Mersin ili Erdemli ilçesi Sinap Mahallesi’nin kuzeybatısında, Karacaoğlan Deresi üzerinde inşa edeceğimiz Gölet, talvegden 30 metre yüksekliğinde ve 330 metre kret uzunluğuna sahip olarak tamamlanacaktır. Göletin gövde dolgusu, merkezi kil çekirdekli homojen dolgu tipinde tamamlanacak ve enjeksiyon imalatları, dolusavak yapısı, dipsavak yapısı (vana odası imalatları) yapılacaktır.

Gölet inşa çalışmalarımızda, dolusavak sıyırma kazılarına başlanılmış olup dolusavak yapısı, hava şartlarının çalışmaya elverişli gitmesi halinde 2020 yılında tamamlanacaktır.

Sulama sahası, Erdemli ilçesi Doğusandal, Elvanlı, Hacıhalilarpaç, Karayakup, Sarıyer, Sıraç, Sinap mahallelerine ait tarım arazilerinin 4.850 dekarlık kısmını kapsamakta olup tam developman durumunda 2020 yılı birim fiyatları ile dekar başına 2 220 TL gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık yaklaşık 9 milyon 700 bin TL katkı sağlanması hedeflenmektedir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA