GÖZNE’NİN DEĞİL, MERSİN’İN KALBİNE HANÇER! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÖZNE’NİN DEĞİL, MERSİN’İN KALBİNE HANÇER!


 

Gözne’de kuracağı mermer ocağı ile Mersin’in kalbine hançer saplamak isteyen Doğakan Madencilik San. ve Tic. A.Ş., dağları delik deşik ederek kazanma peşinde!

HEDİYE EROĞLU

Mersin’in doğal hayatının yanı sıra sosyal ve kültürel hayatının da hafızası, kalbi olarak anılan Gözne Mahallesi’ne (yaylası) Doğakan Madencilik San. ve Tic. A.Ş. eliyle yapılmak istenen mermer ocağı, adeta kentin kalbine saplanmak insen bir hançer olarak tepki çekmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde çevreciler projeyle ilgili yasal süreç kapsamımda yapılmak istenen Çevresel Etki Değerlendirme Toplantısı’na izin vermeyerek önemli bir kazanım elde etseler de firma durmak bilmiyor.

Geçmişten buyana bölgede bir kalker (taş) ocağı da işleten Doğakan Madencilik, konut alanına 30 metre uzaklıktaki orman ve tarım arazisi olan bölgeye yapmak istediği mermer ocağı ısrarını sürdürüyor.

PATLAMALAR SON BULACAKMIŞ!

Yaklaşık 100 hektarlık ruhsat alanının 62,75 hektarında mermer ocağı faaliyeti gerçekleştirmek isteyen Doğakan Madencilik, yıllık 375 bin kapasiteli bir üretime imza atmak istiyor. Bölgede ki ilk mermer ocağını açarak Gözne’nin dağlarını delik deşik etmeyi amaçlayan Doğakan Madencilik, kalker ocağında kullanılan patlatma işlemine, mermer ocağında kullanılacak tel kesme yöntemi ile son verip, kamuoyunda çevreye daha az zarar vereceği düşüncesini yaratmaya çalışıyor.

“BÖLGE İMAR PLANINDA, ORMAN VE TARIM ARAZİSİ OLARAK GEÇİYOR”

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Sinan Can, “Söz konusu faaliyet alanı 1/100 bin ölçekli Çevre Düzen Planında ‘Tarım Arazisi, Orman Alanı, Kırsal Yerleşim Alanı’ statüsündedir.  İlgili kişi ve kurumlardan gerekli izinler alınmadan faaliyete başlanmayacağı firma tarafından taahhüt edilmektedir.

Proje alanı etrafındaki yerleşim alanları ise doğusunda yer alan Gözne merkeze 810 metre en yakın Gözne konut alanına ise 30 metre mesafededir. Çalışmalar sırasında faaliyet alanı ve işletmenin çevre yerleşkelere veya konut alanlarında heyelanlara, çukurlaşmalara ve göllenmelere meydan verebilecek riskler taşımaktadır. Proje ile ilgili nihai ÇED raporunun yayınlanmasını beklemek ve projenin tanımı ve yaratacağı etkiyi ÇED raporunun yayınlanmasıyla karar verilebilecektir. Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi olarak konu ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA