YENİŞEHİR’İN TÜM RENKLERİ KADIN ÜRETİCİLER İÇİN BİR ARADA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YENİŞEHİR’İN TÜM RENKLERİ KADIN ÜRETİCİLER İÇİN BİR ARADA


 

Siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri, Yenişehir Belediyesi ve Yenişehir Kent Konseyi iş birliğiyle kurulan Pazar Ötesi Kadın Üretici Pazarında kadın üreticiler için bir araya geldiler.

Haber Merkezi

Yenişehir’in üretici kadınları, Yenişehir Belediyesi Pazar Ötesi Kadın Üretici Pazarında el emeği ürünlerini vatandaşlarla buluşturma fırsatı yakalıyor. Üretici kadınların yanında olan ve kadınları üretime teşvik eden Yenişehir Belediyesi, Pazar Ötesi Kadın Üretici Pazarıyla kadınlara yeni bir geçim kapısı açtı. 100 kadının stant açtığı pazarda organik organik ürünlerle elde edilmiş birbirinden lezzetli gıdalar, taze meyve ve sebzeler, takılar, örgüler ve renkli süs eşyaları satılıyor. Pazarın geliştirilmesi için Yenişehir Belediyesi ve Yenişehir Kent Konseyi, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcilerini Pazar Ötesi Kadın Üretici Pazarına davet etti. Buluşmada kadın üreticiler için dayanışma ve işbirliği mesajları verildi. 

BAŞKAN ÖZYİĞİT’TEN ÇOCUKLARIN VE KADINLARIN MUTLULUĞU İÇİN BİRLİK ÇAĞRISI

“Ortak paydamız ülkemizi aydınlık, dostça ve kardeşçe birlikte yaşayabileceğimiz güzel bir yaşam alanı haline çevirmektir.” diyen ve çocukların ve kadınların mutluluğu için hep birlikte hareket edeceklerini ifade eden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Öncelikle bu güzel ortamı hazırladığı için Yenişehir Kent Konseyi Başkanımız ve yönetimine çok teşekkür ediyoruz. Sizler gerçekten Mersin ve Yenişehir’de kadınlara önderlik eden çok kıymetli insanlarsınız. Bugün hepimiz farklı çatılar altında çözümler üretsek de sonuç olarak ortak paydamız ülkemizi aydınlık, dostça ve kardeşçe birlikte yaşayabileceğimiz güzel bir yaşam alanı haline çevirmektir. Bu ortak paydada buluştuğumuz sürece biliyor ki ülkemizde birçok sorunu hep birlikte aşabiliriz.  Genel Başkanımızın bize bir tavsiyesi vardı, demişti ki: ‘rozeti bir kenara bırakacaksınız ve tüm vatandaşlara eşit hizmet götüreceksiniz’. Ve biz de o talimata uyuyoruz. Onun için Yenişehir’in geleceği ve çıkarları için ve özellikle çocuk ve kadınlarımızın geleceği, sağlığı, mutluluğu ve güzel bir ortamda mutlu bir şekilde yaşamaları için hep birlikte hareket edeceğiz. Bu dayanışmayı gösterdiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“TÜM VARLIĞIMLA SİZİNLE BERABERİM”

Üreten ve emeğini duyurmaya çalışan kadınların yanında olmaları gerektiğini kaydeden Başkan Özyiğit, “Bu buluşmanın Yenişehir’de bir başlangıç olmasını diliyorum. Bu buluşmayı ve bu masayı geliştirelim. Bu masada üreten, emeğini bu kente ve dünyaya duyurmaya, emeğinin karşılığının almaya çalışan kadınlarımızın yanında olalım. Tüm varlığımla ben sizinle beraberim. Bunun için ben ve bu söz varken, olabildiğince fayda üretmeye çalışalım. Ülkede kadınlar mutlu olursa herkes mutlu olur. Çocuklar da, aile de mutlu olur. Kadınların mutluluğu için hep birlikte çalışalım. Hepinizin eline yüreğine sağlık iyi varsınız. İyi ki birlikte böyle çalışmalar içerisindeyiz ve devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“TÜM SİYASİ PARTİLERİN KADIN TEMSİLCİLERİ BİR ARADA”

Kadının güçlenmesi ortak paydasında hemşehrilik hukuku bilincini oluşturmak istediklerini söyleyen Yenişehir Kent Konseyi Başkanı Dilek Çakır ise “Yenişehir Belediyesi ve Yenişehir Kent Konseyinin ortak planladığı, Yenişehir Belediye Başkanımız Sayın Abdullah Özyiğit’in destekleriyle; Yenişehir’in merkez ve kırsal mahallelerinde ikamet eden kadınlarımızın el emeği, göz nuru olan doğal ürünlerini satabilmeleri; dolayısıyla da kadınların toplumsal yaşamdaki etkinliklerini arttırmak, ekonomik ve sosyal olarak güçlendirmek amacıyla gerçekleştirmiş olduğumuz Yenişehir Belediyesi Pazar Ötesi Kadın Üretici Pazarımıza hoş geldiniz. Tüm siyasi partilerin kadın temsilcilerinin bir arada, 100 üretici kadınımızın tezgahları arasında birincisini gerçekleştirdiğimiz Yenişehir’de Kadın Dayanışması toplantımızın amacı; ‘kadının güçlenmesi’ ortak paydasında, çok aktörlü, çok ortaklı yönetişim anlayışı ile paydaşlar arasında işbirliği, sahiplenme ve iletişimi geliştirmek,  demokrasi ve uzlaşma kültürünü, hemşehrilik hukuku bilincini oluşturmaktır. Bugün, ilk ortak toplantımız için gündem maddemiz Yenişehir Belediyesi Pazar Ötesi Kadın Üretici Pazarımızın geliştirilmesi adına daha neler yapılabileceği konusunda öneriler geliştirmektedir.” diye konuştu.

“BİZ KADINLARIN, BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACI VARDIR”

Bu toplantının kadınların güçlenmesini sağlayacağını ve yeni kadın üretici pazarlarının kurulmasına ışık tutacağını kaydeden Çakır, “Buradan çıkacak sonuçlar;  hem mevcut pazarımızın gelişmesi ve üretici pazarında yer alan 100 kadınımızın daha da güçlenmesini sağlayacak, en önemlisi de devam ettirilmesi planlanan yeni kadın üretici pazarlarının oluşmasında ışık tutacak, yol gösterecektir.  Bilindiği üzere; kadınlar yaşamları boyunca hayatın hemen her alanında bazı temel haklardan, erkekler kadar yararlanamamakta ve toplumsal cinsiyete dayalı ayrımcılıklarla karşılaşmaktadır. Bunların aşılabilmesi için biz kadınların, birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır. Yani şimdiki hazirun gibi. Bizler birlikte güçlüyüz. Ve iyi ki buradasınız. Projemizde; siz değerli paydaşlarımızla bir arada olmayı ve birlikte üretmeyi önemsediğimizi belirtmek isteriz.” ifadelerini kullandı.

Pazar Ötesi Kadın Üretici Pazarının kadın üreticileri de siyasi partilerin ve STK’ların kadın temsilcilerinin ziyaretlerini anlamlı bulduklarını ve desteklerinin kendileri için çok önemli olduğunu belirttiler. Konuşmaların ardından Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, stantları tek tek gezerek, üretici kadınlarla sohbet etti. Kadınların önerilerini dinleyen Başkan Özyiğit, yeni kadın üretici pazarları için çalışmaya devam edeceklerini de söyledi.

Pazar Ötesi Kadın Üretici Pazarı, cuma ve cumartesi günleri Bahçelievler Mahallesinde bulunan Dikenli Yol Caddesindeki pazar alanında kuruluyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA