KUM ZAMBAKLARI AKDENİZ’DE KORUMA ALTINDA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KUM ZAMBAKLARI AKDENİZ’DE KORUMA ALTINDA


 

Başkan Gültak’ın talimatı doğrultusunda; nesli koruma altında bulunan kum zambaklarının yeşerdiği Kazanlı sahilinde, ekipler tarafından kapsamlı bir çevre temizliği yapıldı.

Haber Merkezi

Çevre ve doğa dostu hizmet ve çalışmalarıyla da öne çıkan Akdeniz Belediyesi; Mersin’in biyo-çeşitliliğine, endemik zenginliklerine de sahip çıkıp koruyor. Başkan M. Mustafa Gültak’ın talimatı doğrultusunda; Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü ekiplerince, nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için de koruma altına alınan, Kazanlı sahilinde yetişen  “Kum Zambakları”nın bulunduğu bölgede temizlik çalışması yapıldı.

Sahilde gerçekleşen çalışma hakkında bir açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; özellikle yaz mevsiminde binlerce insanı ağırlayan 3 buçuk kilometre uzunluğa sahip Kazanlı kumsalının, Kum Zambakları’na da ev sahipliği yaptığını belirterek; “Burası kum zambaklarının yetiştiği özel ve özel önem verdiğimiz bölgelerimizden biri. Ancak maalesef denize atılan naylonlar, poşet ve benzeri atıkların karaya vurup sahilde birikmesi sonucu kum zambakları maalesef zarar görmektedir. Bu zararı önlemek için sık sık sahilde temizlik çalışması yapmaktayız” diye konuştu.

Başkan Mustafa Gültak; doğaya ve çevreye karşı duyarlılık çağrısı yaparak; “Bugün de ekiplerimiz sahilde kapsamlı bir temizlik çalışması yaparak, çeşitli atıkların toplanmasını sağlamıştır. Denize girmek veya piknik amacıyla sahile gelen vatandaşlarımızın da kum zambaklarına karşı duyarlı olmalarını, topraktan koparmamalarını rica ediyoruz. Bu doğa ve çevre hepimizin, lütfen doğamızı, Kazanlı Sahilimizi ve özel kum zambaklarımızı birlikte koruyalım” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA