DEMOKRASİ MEYDANI GRAFİTİ İLE CANLANIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DEMOKRASİ MEYDANI GRAFİTİ İLE CANLANIYOR


 

Mezitli Demokrasi Meydanındaki gri duvarları Gençlik Meclisi Üyesi grafiti resimlerle renklendiriyor.

Haber Merkezi

Dinlenme ve aktivite alanları, müzikli süs havuzuyla, Sanat Durağı ve Özgür Kafesiyle sadece Mezitlililerin değil başka ilçelerden gelenlerin de buluşma noktası olan Demokrasi Meydanı grafiti sanatçısı Hasan Mete Koçaş’ın yapmış olduğu resimlerle daha renkli ve canlı bir görünüme kavuşacak.

Mezitli Belediyesi ve Mezitli Kent Konseyi Kadın Meclisi Sanat Grubunun ortak çalışmasıyla hayata geçen çalışmaları ziyaret eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da fırçayı eline alarak resim yaptı. Genç ressam Hasan Mete Koçaş’ın yönlendirmeleri ile boya yapan Başkan Tarhan, grafiti sanatındaki başarısını göstermiş oldu.

“KOLAY GELSİN DEDİM KENDİMİ DUVARLARI BOYARKEN BULDUM”

Grafiti sanatını yapmaya ortaokul sıralarında başladığı bilgisini veren Hasan Mete Koçaş, Mersin'de sahilde gezdiği esnada Örgülü Sokaktan geçtiğini ve resim yapan kadınları gördüğünde ‘Kolay Gelsin’ demesiyle bir anda kendisini işin içerisinde bulduğunu söyledi.  Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul’un ‘Kolaysa Başına Gelsin’ diyerek fırçaları eline verdiğini ifade eden Koçaş, “Bir anda kendimi duvarları boyarken buldum.  Bu konuda Kent Konseyi Başkanımız Sibel Gelbul, Demokrasi Meydanında yapmayı düşündükleri bu projeden bahsetti. Daha sonra Başkanımız Neşet Tarhan’ın da desteğiyle işe koyulduk. Öncelikle sayın Neşet Tarhan ve Sibel Gelbul’a her şey için çok teşekkür ederim. Bu sanatta bana çok destek verdiler. Özellikle de ne kadar yetenekli olduğumu biraz da onlar sayesinde keşfettim. Buradaki grafiti çalışmasına başladık. Umarım güzel bir çalışma olacak. Bunun dışında Mezitli’de daha çok yerin renklendirilmesine katkıda bulunacağımı düşünüyorum” dedi.

“MEZİTLİ’DE VE TÜM MERSİN'DEKİ GENÇLERİMİZİ DEMOKRASİ MEYDANI’NA DAVET EDİYORUZ”

Hasan Mete Koçaş’la tesadüfen tanışmalarının çok önemli bir şans olduğunu dile getiren Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul da, “Örgülü Sokağımızda tesadüfen tanışarak Gençlik Konseyimize dahil ettiğimiz genç ve başarılı bir arkadaşımız oldu.  Bu sene moda tasarımı okuyor. Çok uzun zamandır Mezitli'de farklı mekanlarda grafik tasarım resimleri yapıyordu. Örgü Sokakta da bir resmi var. Başkanımız Neşet Tarhan Mete'den Demokrasi Meydanında da yapmasını istemesiyle birlikte harekete geçtik. Çok özel ve güzel bir çalışma olacağından eminiz. Biz gençlerimizi sanatla buluşturmaya çok özen gösteriyoruz Çünkü sanat gençleri iyileştirir. Sanat protestodur. Mezitli’de ve tüm Mersin'deki gençlerimizi Demokrasi Meydanı’na davet ediyoruz. Bir haftalık bir çalışma sürecek. Katkı sunan başta Belediye Başkanımız Neşet Tarhan olmak üzere, birim müdürlerine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“İNSANLARIN MUTLU OLDUĞU RENGARENK BİR MEZİTLİ EN BÜYÜK HEDEFİMİZ”

Kente yaşayanların mutlu olacağı bir kent yaratmak için çalıştıklarını ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise, “Daha renkli, daha cıvıl cıvıl bir kent yaratmak için çalışıyoruz. Belediye personelimiz kenti güzelleştirmek için gece gündüz demeden çalışmalarına devam ediyor. Bunun yanında sivil toplum örgütlerimiz ve gönüllülerimiz de bizlere büyük katkı sağlıyor. Kent Konseyimizin çalışması sırasında tanıştığımız Hasan Mete Koçaş arkadaşımızın yeteneğini Mezitli’mizin güzelleşmesi için kullanmasını istedik. Bu onun da yeteneğini geliştirmesi için bir alana sahip olması anlamına geliyor. Kentimizde bu şekilde bulunan tüm duvarları genç ressam arkadaşlarımızın eserleri ise donatmak istiyoruz. İnsanların mutlu olduğu rengarenk bir Mezitli en büyük hedefimiz” ifadelerine yer verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA