KENTSEL DÖNÜŞÜME ‘DİREN!’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KENTSEL DÖNÜŞÜME ‘DİREN!’


 

Akdeniz’in 3 mahallesinde yapılması planlanan kentsel dönüşümün ‘rantsal dönüşüm’ olduğunu vurgulayan TİP Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu, “Böyle bir şeye karşı kesinlikle mahalleli açısından da sosyalist devrimci, demokrat örgütlerinde destek vereceği bir direniş başlatmak gerekiyor” dedi.

AYŞENUR ÖNAL

Akdeniz’in Barış, Bahçe ve Turgutreis Mahallelerinde yapımı planlanan 400 konutluk kentsel dönüşüm projesi, çoğunlukta yaşayan Roman vatandaşlarını tedirgin ediyor.

Akdeniz Belediyesi’nin Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile iş birliği yaparak ‘yerinde dönüşüm’ diye adlandırdığı kentsel dönüşüm projesi, İstanbul’da ve İzmir’de yaşanılan ‘yerinden etmeler’ nedeniyle tedirginlik yaratıyor. Eğlence sektöründen elde ettikleri sabit bir gelirleri olmayan ve kültürleri gereği yatay yapılaşmış evlerde yaşayan Romanlar, kültürlerinden koparılmaktan endişeli.

18 yıllık iktidarı boyunca AKP’nin her seferinde vatandaşlara taahhüt ettiği işlerin yalan olduğunu vurgulayan Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu; yapılacak olan kentsel dönüşümün önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayarak, sosyalist devrimcilerin destek vereceği bir direnişin mahallede başlatılması gerektiğini belirtti.

“AKP’NİN VERDİĞİ SÖZLER YALAN!”

Akdeniz’de yaşanılan kentsel dönüşüm hakkında konuşan Mengüllüoğlu, “AKP 18 yıllık iktidarı boyunca parayı ve rantı inşaat üzerinden, müteahhitlik üzerinden elde eden bir parti. Bütün perspektifini bunun üzerine kurmuş. Ülkedeki üretim kapasitesi olan iş alanlarını kapattı, tarımcılığı, hayvancılığı yok etti, her şeyi inşaat endeksli hale getirdi. Kentsel dönüşüme ‘rantsal dönüşüm’ demek daha doğru olur. AKP döneminin en önemli para kaynaklarından bir tanesi. Sadece Roman vatandaşlarının üzerinden değerlendireceksek İzmir ve İstanbul’da başlayan yerinen etme projesinin nerelere vardığını hep birlikte gördük. O yüzden AKP’nin Mersin’e de taahhüt ettiği ‘Yerinizde kalacaksınız. Biz burada sizin yaşayabileceğiniz bir yaşam alanı yaratacağız’ sözünün yalan olduğunu peşinen söyleyebiliriz. Böyle bir şeye karşı kesinlikle mahalleli açısından da sosyalist devrimci, demokrat örgütlerinde destek vereceği bir direniş başlatmak gerekiyor” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA