BAŞKAN SEÇER’İN METRO ISRARI SÜRÜYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAŞKAN SEÇER’İN METRO ISRARI SÜRÜYOR


 

Mersin metro ihalesinin ön yeterlilik süreci 13 grubun tekliflerinin alınmasıyla tamamlandı. Çinli bir firmanın da katıldığı ilk aşamanın tamamlanması ile ikinci aşamaya geçilecek. Bu aşamada mali yeterlilik ve finansman ile ilgili değerlendirme yapılacak.

HEDİYE EROĞLU-AYŞENUR ÖNAL

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kaynak bulma sıkıntısı ve ertelemeler nedeniyle eleştirilere neden olan Metro İhalesi’nde ilk adım tamamlandı.

Daha önce bir kez Kamu İhale Kurumu tarafından iptal edilen “Mezitli - 3 Ocak Hafif Raylı Sistem Metro Hattının İnşaat ve Elektromekanik Sistemlerinin Temini, Montajı ve İşletmeye Alınması İşi” ihalesi ile ilgili dün Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplantı Salonu’nda ön yeterlilik toplantısı düzenlendi.

İlginin yoğun olduğu toplantıda 13 firmanın başvuru yaptığı görüldü. Mersin metro ihalesinin ön yeterlilik süreci 13 grubun tekliflerinin alınmasıyla tamamlandı. İkinci aşamada mali yeterlilik ve finansman ile ilgili değerlendirme yapılacak.

İhaleye katılan firmalar şu şekilde;

Dilingan Construction INT. INC. ve KİSKA-KOM İnşaat ve Tic. A. Ş. iş ortaklığı, Cengiz İnşaat San. ve Tic A. Ş., Ziver İnşaat Taah. Mad. Turz. Paz. San. Tic. A.Ş., China Overseas Enginerin Group Co. LTD. ve China CAMV Engineering Co. LTD. ve Sistem Elektromekanik Tesis iş ortaklığı, Gülermak Ağır San ve Sinohydro Şirketi iş ortaklığı, Dido-ray ve Ederay ve HKS Ankara İnş. ve En-Ez inşaat ve Ardalya iş ortaklığı, Doğuş İnş. ve Tic. A.Ş. ve Yapımerkezi İnş. ve San. A.Ş. iş ortaklığı, HSY Yapı İnş. San. ve Ermit Müh. İnş. ve Araz Enerji İnş. ve Uluray Yapı iş ortaklığı, Şenbay Madencilik Turz. ve Arez İnş. Servis MMC. iş ortaklığı, Aslim Alarko San. Tesisleri ve Tic A. Ş., Pers Yapı İnş. ve Astro Üst Yapı A. Ş. iş ortaklığı, Nurol İnşaat ve Tic. A. Ş. şirketleri.

“MALİ TABLOLARI GÖRMEK LAZIM”

Konuyu yakından takip eden araştırmacı yazar Abdullah Ayan, gazetemize yaptığı açıklamada, “Bu firmaların içerisinde çok dolgu malzemesi de var, ciddi şirketler de var. Ancak önceki dönem Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın başına bela olan Metgün Firmasının bile ihale verdiğini gördük.

Ancak Gülermak, Sistem Elektromekanik, Doğuş gibi önemli firmalar var. Ama Çinli bir firmanın gelmiş olması önemli.

Mali tablolar ile ilgili kinci bir değerlendirme yapılacak, onu beklemek lazım. Benim umduğumdan daha fazla şirket teklif verdi ama bu teklifleri veren tüm firmaların hepsinin bu işi yapabileceği anlamına gelmiyor. Mali tablolar ile ilgili tabloyu görmek lazım. Finansman ile ilgili nasıl bir teklif getirecekleri önemli” dedi.

4 YILDA BİTECEK PROJENİN BÜTÇESİ 3 MİLYAR TL!

“Mezitli - 3 Ocak Hafif Raylı Sistem Metro Hattının İnşaat ve Elektromekanik Sistemlerinin Temini, Montajı ve İşletmeye Alınması İşi’ ihalesine giren firma, finansmanı da sağlayacak.

Metro’nun yapım işi işe yaklaşık 4 yıl sürecek. İhale bedeli dört yıl ödemesiz olacak ve dört yıl sonra ödeme başlayacak. Son aylarda Dolar ve Avro’daki hızlı yükselişin, ihale fiyatını olumsuz etkilemesi beklenirken, ihale tutarının yaklaşık 3 milyar TL civarında olması öngörülüyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA