BURUK KUTLAMA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BURUK KUTLAMA!


 

Mersin’in ilk futbol takımı olan ve halen de kentin profesyonel liglerdeki tek temsilcisi olan cumhuriyet ile yaşıt Tarsus İdman Yurdu, sahiplenilmemesi nedeniyle kuruluşunun 97’inci yılını buruk kutladı!

HEDİYE EROĞLU

İttihat ve Terakki mektebi öğrencisi 6 genç, bir futbol kulübü kurmanın gerekliliği konusunda fikir birliğine varırlar. Şükrü Sait Borhan, Cehdi Yazıcı, Yahya Turhan, Mustafa Veysi Ekener, Cemil Uncu, İlhami Saygı adlı bu öğrenciler sırasıyla Tarsus İdman Yurdu kulübünün ilk kurucu üyeleridir. Anadolu topraklarında işgale karşı Kurtuluş Savaşı direnişi başlayınca, Tarsus İttihat ve Terakki mektebi dağılır. Talebelerin bazısı asker bazısı da çeteci olur. Savaş sonrası birer ikişer bir araya gelen gençler, aktivitelere başlarlar. Buradaki en büyük ilgi gören aktivite ise kuşkusuz Futbol olur. Savaş yıllarında gördükleri futbolu kendi yaptıkları bez toplarla oynamaya başlarlar.

Yıl 1923, Cumhuriyet ilan edilmiştir. İttihat ve Terakki mektebinde sınıf arkadaşlığı yapan gençler büyük çabalar sonucu Halep'ten bir futbol topu getirtmişler ve futbol oyununu da oldukça ilerletmişlerdir. Mersinli gençlerle bir futbol maçı alırlar. Topları var ancak formaları yoktur. Takım arkadaşları Şükrü Sait Borhan'ın kız kardeşinin iyi dikiş diktiğini öğrenirler. Muazzez Borhan'a giderler ve formalarını dikmelerini isterler. Muazzez hanım kabul eder. Dikiş sorunları bitmiş, iş kumaş ve renk seçimine kalmıştır. Takım arkadaşları Hacı Enez'in dedesinin manifaturacı dükkanına giderler. 11 kişiye yetecek kumaşı sadece Sarı-Lacivert renklerden bulabilirler. Muazzez hanım formaları bir gecede diker. Maç bugünkü şehir parkının olduğu yerdedir. Mahşerî bir seyirci kalabalığı vardır. Seyircilerin ortasına yerleştirilen bir koltuğa oturan dönemin Belediye Başkanı Hakkı Ramazanoğlu şeref konuğudur. Muazzez Borhan'ın diktiği formalarıyla Tarsuslu gençler sahaya çıkarlar. Bu takım Tarsus'un ve Mersin'in ilk futbol takımıdır….

KENT YÖNETİCİLERİ HATIRLAMADI!

Ancak bugün Tarsus İdman Yurdu, geride kalan 97 yılı buruk ve sessiz kutladı. Pandemi nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk koyulamazken, kent yöneticileri de Sarı-Lacivertli Kulübün kuruluşunu hatırlamadı!

Yönetim kurulu ikinci başkanı ve Kulüp Basın Sözcüsü Hakan Canan Can ile taraftarlar dışında kutlayanın olmadığı, Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinde Tarsus İdman Yurdu’nun bu şekilde sahipsiz bırakılması tepki çekti.

CUMHURİYET İLE YAŞIT!

Can ise kulübe emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ederek, “Cumhuriyetle yaşıt Tarsus İdman Yurdu'muz 98. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele veren takımımız 1923 yılından bu yana birçok önemli başarılara imza atmıştır. Tarsus'umuz ve Mersin'imizi temsilen 5 memleket sevdalısı gencin yaktığı meşale 98 yıl geçmesine rağmen hale yanmakta ve aynı heyecanla dimdik ayaktadır. Tarsus futboluna, gençliğine hizmet adına Türk futboluna sayısız oyuncular kazandıran, şampiyonluklara imza atan Tarsus İdman Yurdu'muza şimdiye kadar başkanlık, yöneticilik, teknik direktörlük, futbolculuk ile kulübümüzde çalışmış herkese teşekkür ediyorum. Maddi ve manevi katkılarda bulunan tüm Belediye Başkanlarına ve iş adamlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 1923 yılından bu yana dimdik ayakta olan Tarsus İdman Yurdu'muzu Cumhuriyetimizle yaşıt çınarımızı layık olduğu yere taşımanın gayreti ve mücadelesi içerisindeyiz” dedi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA